تعیین درصد پوشش گیاهی مراتع با استفاده ازسنجش از دور وسیستم اطلاعات جغرافیایی (مطالعه موردی سمیرم اصفهان)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ژئوماتیک 90
  • کد COI اختصاصی: GEO90_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه جباری

دانشجوی کارشناسی ارشدمرتعداری

سیدجمال الدین خواجه الدین

دانشیار دانشکده منابع طبیعی - دانشگاه صنعتی اصفهان

سعید سلطانی

دانشیار دانشکده منابع طبیعی - دانشگاه صنعتی اصفهان

رضا جعفری

استادیار دانشکده منابع طبیعی - دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

هدف از این پژوهش، تعیین درصد پوشش گیاهی مراتع با استفاده از سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی در منطقهسمیرم اصفهان میباشد. جهت انجام این مطالعه از تصاویر ماهوارهای سنجتدهAWiFS مربوط به سال 1388 استفاده گردید.جهت انجام هدف مطالعه ابتدا با استفاده از فاکتورهای محیطی از قبیل ارتفاع از سطح دریا، شیب و جهت منطقه و شاخص های گیاهی استخراج شده از دادهی ماهوارهای سنجندهی مذکور یک معادله رگرسیونی چند متغییره با استفاده از روش رگرسیون گام به گام تهیه شد. پس از به دست آوردن مدل رگرسیونی، بر اساس مدل و اعمال ضرایب رگرسیونی روی متغییرهای آن نقشه درصد پوشش گیاهی منطقه مورد مطالعاتی ترسیم گردید. سپس با انجام روش طبقه بندی مجدد در محیط نرم افزار Arc Gis نقشه درصد پوشش گیاهی مراتع برای هر سه سال به طور جداگانه از سایر کاربریها جدا شد و به بررسی وضعیت پوشش گیاهی مراتع پرداخته شد. به منظورتفسیر بهتر و راحت تر نقشه پوشش گیاهی مراتع سعی شد طبقه بندی مناسبی بر روی نقشهها انجام شود، برای انجام این طبقه بندی و تفکیک طبقات از یکدیگر از روش تفکیک تاری کمک گرفته شد و حدود آستانه متفاوتی مورد آزمایش قرار گرفت تا بر اساس حد آستانه مناسب، پوشش گیاهی 20-8 درصد 30-20 درصد و 40-30درصد از یکدیگر تفکیک گردیدند

کلیدواژه ها

درصد پوشش گیاهی، تصاویر ماهوارهای، سمیرم، سنجندهیAWiFS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.