بررسی اختلالات دیکته نویسی در دانش آموزان از نگاه روان شناسی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: EPCONF08_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا تقوایی

دانشجو کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان

سعید شاکری

دانشجو کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان

سید رضا تیموری سیرت

دانشجو کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان

عبد الخالق پادیاب

عضو هییت علمی دانشگاه فرهنگیان یاسوج

چکیده

املا به معنی جانشین ساختن صحیح صورت نوشتاری کلمات و حروف به جای صورت آوایی آن هاست. براساسآمار های منتشر شده ی وزارت آموزش و پرورش هر ساله دانش آموزان زیادی به جهت عدم کسب مهارتدرست نویسی نظام آموزشی را ترک می کنند. آشنایی آموزگاران با موانع و مشکلات تحقق اهداف آموزشی دردرس املا، می تواند آنها را در جهت برطرف نمودن معضلات این درس با روش هایی صحیح یاری نماید. مقالهو نارسایی های زبانی حاضر به شیوه ی توصیفی-تحلیلی نوشته شده است؛ که در ابتدای مقاله اهداف املافارسی و تاثیر آن بر غلط نویسی دانش آموزان بیان شده است؛ و سپس انواع غلط های املایی دانش آموزان رامورد بررسی قرار داده است و همچنین راه کارهایی را نیز برای بهبود عملکرد دانش آموزان به آموزگاران ارائهاز دیدگاه های مختلفی قابل بررسی است؛ اشکالات موجود در خود داده است. نادرست نویسی در درس املازبان فارسی از قبیل آواها، فراوانی نقطه ها، نزدیکی صدای حروف و تلفظ یکسان ولی نگارش متفاوت برخیتاثیر دارد. با توجه به یافته ها و نتایج مقاله، غلط های دانش آموزان پایه ابتدایی کلمات و... بر اشتباه نویسیاملایی دانش آموزان بر اساس رتبه، عبارت اند از؛ غلط های املایی از نوع آموزشی، عدم دقت، ضعف درحساسیت شنیداری، ضعف در حافظه ی دیداری، نارسانویسی، وارونه نویسی و قرینه نویسی . در ادامهراهکارهایی جهت بهبود و درمان این مشکل ارائه شد. در پایان هم پیشنهادهایی جهت برخورد با این مشکلارائه شد که امید است مورد استفاده همکاران گرامی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

املا ، اختلال ، غلط نویسی ، نوشتن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.