تاثیرات کوید- ۱۹ بر آموزش و پژوهش : فرصت ها و تهدیدها

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 190

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_EDJ-12-4_010

تاریخ نمایه سازی: 12 شهریور 1401

چکیده مقاله:

پاندمی کوید-۱۹ سیستم های آموزشی در سراسر جهان را تحت تاثیر خود قرار داده و باعث تعطیلی موقت دانشگاه ها و موسسات آموزشی گردیده است. بر اساس گزارش یونسکو در سال ۲۰۲۰ بیش از ۸۷% دانشجویان از این موضوع آسیب دیدند. این پاندمی شوک بزرگی به جامعه دانشگاهی وارد نمود و نه تنها دانشجویان، اساتید و خانواده آن ها را تحت تاثیر قرارداد بلکه اقتصاد، آموزش و رشد اجتماعی دانشجویان ناشی از حضور آنان در محیط های آموزشی را نیز به چالش کشید. پاندمی کوید-۱۹ صنعت تحقیق و توسعه را متحول نمود و باعث شد که برای مدتی بیشتر تحقیقات متوقف گردد. به گزارش لنست بیش از ۸۰% کارآزمایی های بالینی غیر کوید متوقف گردید، آزمایشگاه ها بسته و کنفرانس ها لغو شدند. این پاندمی نقطه عطفی در آموزش و پژوهش ایجاد کرد. به اعتقاد اغلب متخصصین نیز شرایط "عادی قدیمی" تمام شده و باید برای ایجاد شرایط "عادی جدید" برنامه ریزی نمود. ازآنجایی که توصیف چرایی و چگونگی این شرایط بحرانی و تغییرات استراتژیکی که در محیط های دانشگاهی رخ خواهد داد می تواند برای نسل آینده کمک کننده باشد، این مقاله به بررسی تاثیرات پاندمی کوید-۱۹ بر آموزش و پژوهش می پردازد.

نویسندگان

محسن حجت

گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی جهرم ، جهرم، ایران.

زهره بادیه پیمای جهرمی

گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Brennan EA, Ogawa RS, Thormodson K, et al ۲۰۲۰. Introducing ...
  • d’Orville H ۲۰۲۰. COVID-۱۹ causes unprecedented educational disruption: Is there ...
  • Kunz CU, Jörgens S, Bretz F, et al ۲۰۲۰. Clinical ...
  • Simpson D, Sullivan GM, Artino Jr AR, et al ۲۰۲۰. ...
  • Van Dorn A ۲۰۲۰. COVID-۱۹ and readjusting clinical trials. The ...
  • World Bank ۲۰۲۰. The COVID-۱۹ Pandemic: Shocks to Education and ...
  • نمایش کامل مراجع