طراحی و اعتباریابی مدل شایستگی برای توسعه آموزش مبتنی بر شایستگی در رشته کارشناسی پرستاری
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 261
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDJ-12-2_022
تاریخ نمایه سازی: 12 شهریور 1401
چکیده مقاله:
آموزش استاندارد مبتنی بر شایستگی بر مفهوم جامع آموزش که اعطای دانش را با پرورش توانایی و بهبود کیفیت ادغام می کند، استوار است. مطالعه حاضر باهدف طراحی و اعتباریابی مدل شایستگی برای توسعه آموزش مبتنی بر شایستگی در رشته کارشناسی پرستاری و با رویکرد اکتشافی متوالی انجام شد. بخش کیفی با مشارکت ۳۵ نفر از خبرگان پرستاری از طریق مصاحبه های نیمه ساختار یافته و به روش نمونه گیری هدفمند انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها به شیوه تحلیل مضمون با مدل آتراید-استرلینگ صورت گرفت. تایید روایی در بخش کیفی، از طریق راهبردهای گوبا و لینکلن؛و سنجش پایایی از طریق پایایی بازآزمون و پایایی بین دو کدگذار ارتقای یافت. بخش کمی به روش پیمایشی با ابزار پرسشنامه (با شاخص کل روایی محتوایی۹۳/.) و با نظرسنجی از ۳۰۰ خبره پرستاری به روش نمونه گیری غیر احتمالی انجام شد. نهایتا داده ها از طریق تحلیل عاملی تاییدی با نرم افزار SPSS وSmart PLS آنالیز و مدل نهایی تایید شد. نتایج نشان داد که مدل مطلوب شایستگی پرستاری شامل۹ مضمون فراگیر است. در این میان شایستگیهای رهبری و مدیریتی با بار عاملی۸۹/. از بیشترین اثر تبیین کنندگی در این مدل برخوردار بودند. سپس به ترتیب شایستگیهای اجتماعی و فرهنگی؛ بین حرفه ای و جهانی؛آموزشی و پژوهشی هرسه با بار عاملی۸۷/.؛ شایستگیهای بین فردی و ارتباطی با بار عاملی۸۶/.؛ شایستگیهای فناوری اطلاعات و مدیریت دانش با بار عاملی۸۲/.؛ شایستگیهای فردی با بار عاملی۸۱/.؛ شایستگیهای حرفهای و تخصصی با بار عاملی۷۹/. و شایستگیهای اخلاقی و رفتاری با بار عاملی۷۵/. در مرتبه های بعدی قرار گرفتند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهناز موقر
دانشجوی دکترا، گروه مدیریت آموزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران.
محمدحسین یارمحمدیان
عضو هیئت علمی، مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
زهرا جلیلی
عضو هیئت علمی، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده علوم و فناوری های پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :