بررسی تاثیر آموزش احیای قلبی ریوی به روش شبیه سازی بر دانش و مهارت بالینی پرستاران بیمارستان بهارلو

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 184

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_EDJ-12-2_016

تاریخ نمایه سازی: 12 شهریور 1401

چکیده مقاله:

بیماری های قلبی عروقی شایع ترین علت مرگ و میر در سراسر دنیا می باشند. با توجه به وقوع اجتناب ناپذیر ایست قلبی تنفسی در بیمارستان و نقش حیاتی پرستاران در احیای قلبی ریوی، آموزش مستمر احیای قلبی ریوی برای پرستاران الزامی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش احیای قلبی ریوی به روش شبیه سازی در پرستاران شاغل در بیمارستان بهارلو انجام شد. این مطالعه از نوع پژوهش های نیمه تجربی تک گروهی با پیش آزمون و پس آزمون  است. در پژوهش حاضر تعداد ۱۶۹ پرستار شاغل به طور تصادفی وارد مطالعه شدند. پس از اجرای پیش آزمون، آموزش به روش شبیه سازی در مرکز مهارتهای بالینی اجرا شد و پس از آن پس آزمون انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات آزمون چهارگزینه ای و سیاهه وارسی مهارت احیای قلبی- ریوی بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها  از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۰ استفاده شد. یافته ها نشان داد میانگین نمرات دانش پرستاران در مرحله پیش آزمون (۱۳/۴±۸۴/۱۰) و پس آزمون  (۶۰/۱±۱۸/۱۷) و نیز میانگین نمره پیش آزمون  مهارت بالینی احیای قلبی- ریوی پرستاران (۵۱/۵±۰۲/۱۵) و میانگین پس آزمون مهارت بالینی (۰۴/۲ ± ۴/۳۲) به دست آمد که در هر دو حیطه این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (۰۰۱/۰=P). نتایج پژوهش نشان دادند که آموزش احیای قلبی ریوی به روش شبیه سازی در مرکز مهارتهای بالینی تاثیر مثبت بر دانش و مهارت بالینی در زمینه احیای قلبی- ریوی پرستاران داشته است و به عنوان یک روش اثر بخش در بازآموزی پرستاران توصیه می شود. 

نویسندگان

سمیه اکبری فارمد

عضو هیئت علمی، گروه آموزش پزشکی، دانشکده مجازی، آموزش پزشکی و مدیریت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

مهرنوش خشنودی فر

عضو هیئت علمی، گروه یادگیری الکترونیک، دانشکده مدیریت و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

مریم رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آموزش پزشکی، دانشکده مجازی، آموزش پزشکی و مدیریت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

آرزو فرج پور

عضو هیئت علمی، مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abd Elahi A, Yazdi K, Hosseini Sa, Khodam H. ۲۰۱۰. ...
  • Mohsenpour M, Imani Z, Abdolkarimi M. ۲۰۱۰. The effect of ...
  • Monjamed Z, Hajiamiri P, Babaie GH, Beirami A. ۲۰۰۶. Comparison ...
  • Vadeboncoeur T, Bobrow BJ, Clark L, Kern KB, Sanders AB, ...
  • نمایش کامل مراجع