بررسی مقایسه ای پروتئین های بذر ۱۰ ژنوتیپ بادام زراعی (Amygdalus dulcis (L.) Miller) و ۲ گونه بادام خودروی (A. scoparia Spach و A. lycioides Spach) در استان اصفهان

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 96

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ECOP-3-11_006

تاریخ نمایه سازی: 9 شهریور 1401

چکیده مقاله:

روابط بین ۱۰ ژنوتیپ زراعی بادام (Amygdalus dulcis (L.) Miller) (ژنوتیپ های محب علی، صفری، یارالهی، مامایی، ربیع، کبابی، تاجری، حاج میرزایی، تلخه و آذر) و ۲ گونه بادام خودروی (گونه های Amygdalus lycioides var. horida و A. scoparia) از استان اصفهان، از طریق آنالیز پروتئین های ذخیره ای دانه آنها بررسی شد. در مجموع ۱۸ باند پروتئینی مشاهده شد که برخی از آنها در بین تمام گونه ها و ژنوتیپ های بادام مشترک بودند. برخی از این باندها فقط در یک گونه یا یک ژنوتیپ زراعی وجود داشتند، در حالی که تعدادی دیگر از آنها تنها در ژنوتیپ های زراعی مشاهده شدند و گونه های خودروی فاقد آنها بودند. داده های حاصله از طریق آنالیز خوشه ای با روش UPGMA و ضریب فاصله اقلیدسی و نیز از طریق آنالیز مولفه های اصلی (PCA) بررسی شدند. نتایج نشان داد که برخی از این ژنوتیپ های محلی از لحاظ الگوی الکتروفورزی پروتئین های ذخیره ای بذر بسیار بهم شبیهند. از جمله روابط نزدیکی بین ژنوتیپ های صفری، یارالهی و مامایی و نیز بین ژنوتیپ های تاجری، حاج میرزایی و کبابی مشاهده شد. بین گونه های خودروی و ژنوتیپ های زراعی نیز الگوی پروتئینی متفاوتی مشاهده گردید. در این پژوهش نقش پروتئین های ذخیره ای دانه در نشان دادن تنوع ژنتیکی ژنوتیپ های بادام مورد بحث قرار گرفت.

نویسندگان

مهدی یوسفی

گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اداره کل آمار و اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی (۱۳۷۷). خشکبار، ...
  • خاتمساز، م. (۱۳۷۰). تیره گل سرخ (Rosaceae)، فلور ایران. شماره ...
  • عالم، ف.ز. (۱۳۸۵). بررسی تاکسونومیکی گونه های وحشی و کولتیوارهای ...
  • فیضی، م.ت. (۱۳۸۰). معرفی بادام کوهی (Amygdalus scoparia) و برخی ...
  • نمایش کامل مراجع