آموزش هوش اخلاقی و تاثیر آن بر رفتار نوع دوستی و پرخاشگری کودکان زیر ۷ سال
محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 8، شماره: 4
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 264
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PEN-8-4_005
تاریخ نمایه سازی: 8 شهریور 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: هوش اخلاقی یکی از عوامل تاثیرگذار در تربیت کودک است که میتواند رشد فردی و اجتماعی او را تحت تاثیر قرار دهد. پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش هوش اخلاقی بر رفتار نوعدوستی و پرخاشگری کودکان زیر ۷ سال انجام شد.
روش: این پژوهش از نوع مطالعات نیمه تجربی بود که در آن از طرح پیش آزمون _پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش را تمامی کودکان ۴ تا ۷ سال استان یزد در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ تشکیل دادند، که تعداد ۳۰ کودک به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و گواه گمارش شدند. برنامه مداخلهای شامل هفت جلسه ۳۰ دقیقهای آموزش هوش اخلاقی بود که به کودکان گروه مداخله ارائه شد. ابزار جمعآوری دادهها شامل دو پرسشنامه پرخاشگری در کودکان پیشدبستانی واحدی و همکاران(۱۳۸۷) و تواناییها و مشکلات گودمن و همکاران(۱۹۹۷) بود. برای شرکتکنندگان هر دو گروه، قبل و بعد از اجرای مداخله و همچنین بعد از سه هفته از انجام مطالعه(مرحله پیگیری)، این پرسشنامهها تکمیل شد. در نهایت، دادهها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تحلیل شد.
نتایج: پس از انجام مداخله، بین نمرات در گروه مداخله و کنترل پس از مداخله و همچنین پس از گذشت سه هفته از مداخله (مرحله پیگیری(، تفاوت معناداری وجود داشت. پرخاشگری در کودکان کاهش پیدا کرده بود (۰/۰۰۱>P) و رفتار نوعدوستی در کودکان افزایش پیدا کرده بود (۰/۰۵>P).
نتیجه گیری: آموزش مولفههای هوش اخلاقی بر بهبود پرخاشگری و نوعدوستی کودکان زیر ۷ سال موثر است و میتوان برای بهبود پرخاشگری و نوعدوستی کودکان زیر ۷ سال از آموزش هوش اخلاقی استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پگاه تقوی
M.A. in General Psychology, Faculty of Humanestic and Social Sciences, Ardakan University, Yazd, Iran.
عذرا محمدپناه اردکان
Assistant Professor of Psychology, Faculty of Humanestic and Social Sciences, Ardakan University, Ardakan, Iran
آزاده چوبفروش زاده
Assistant Professor of Psychology, Faculty of Humanestic and Social Sciences, Ardakan University, Yazd, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :