اثر بخشی کووید۱۹ بر علائم اختلال وسواس فکری اجباری بانوان خانه دار و شاغل

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای علوم بهداشتی، روانشناسی، مدیریت و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: HPMECONF05_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسین نجفی زادگان

کارشناسی روانشناسی بالینی ، دانشگاه علامه طباطباییکارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غربدکتری روانشناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

زهرا یوسفی دولق

دانشجوی کارشناسی روانشناسی، دانشگاه ازاداسلامی، واحد یادگارامام(ره)

چکیده

زمنیه و هدف : در طی چندسال به ویژه در دوران پاندمی کرونا، تعداد افرادی که در جهان از اختلالات ناشی از سلامت روان رنج می برند، افزایش یافته است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیرات ویروس کووید-۱۹ بر علائم اختلال وسواس فکری اجباری در بانوان شاغل و خانه دار است. مواد و روش ها:مطالعه حاضر به صورت یک تحقیق نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه ی آماری بانوان شاغل و خانه دار استان تهران بوده است. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای ۶۰ نفراز آنها به صورت نمونه انتخاب شدند. پرسشنامه وسواس فکری-عملی ییل براون بین آن ها توزیع شد.متغیر مستقل کووید-۱۹ و متغیر وابسته اختلال وسواس فکری-اجباری بود.یافته ها: یافته های حاصل از تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-۲۲ از طریق روش آمار توصیفی و استنباطی بدست آمده با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه(آنوا) صورت گرفته است.نتیجه گیری : یافته های حاصل از تحلیل واریانس یک طرفه(آنوا) نشان می دهد که وضعیت وسواس بانوان قبل از کووید-۱۹ برابر است با ۰/۹۴ و وضعیت شاغل یا خانه دار بودن افراد در وضعیت وسواس بانوان بعد از کووید-۱۹ برابر است با ۰/۶۷۸ و این بیانگر آن است در وضعیت وسواس بانوان شاغل و خانه دار قبل و بعد از شیوع کرونا تفاوت معنا داری دیده شده است .

کلیدواژه ها

وسواس فکری-اجباری، کووید-۱۹، کرونا، بانوان شاغل ، خانه دار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.