تحلیل اثربخشی دوره های آموزشی ایمنی و بهداشت حرفه ای برگزار شده جهت کشاورزان
محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 6، شماره: 3
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 123
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TKJ-6-3_006
تاریخ نمایه سازی: 5 شهریور 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: توانمند سازی و آموزش افراد، عواملی به حساب می آید که به وسیله آن سرمایه های انسانی تبدیل به سرمایه های پایدار می شود. حفظ و توسعه نیروی انسانی در محیط پر مخاطره کشاورزی نیازمند یادگیری و رعایت اصول ایمنی و بهداشت حرفه ای کشاورزی است. این مطالعه با هدف تحلیل اثربخشی دوره های آموزشی ایمنی و بهداشت حرفه ای کشاورزی صورت گرفت.
روش بررسی: این تحقیق پس از بررسی نیازهای آموزشی کشاورزان به شیوه غیرآزمایشی و با روش توصیفی- پیمایشی؛ به شیوه آزمایشی و با دو گروه آزمایش و گواه انجام شد. جامعه آماری تحقیق شامل ۲۱۳ خانوار از کشاورزان شهرستان ماهیدشت بود که از طریق جدول مورگان ۱۴۰ خانوار به عنوان نمونه تعیین گردید و پس از نیاز سنجی از این گروه تعداد ۶۱ نفر در طرح آزمایش شرکت داده شد. ابزار تحقیق پرسشنامه بوده که روایی آن با نظر متخصصان و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ ( ۷۷/۰) تایید گردید. با استفاده از نرم افزار ۱۱.۵ SPSS داده ها توسط آزمون های مقایسه میانگین ها ( tمستقل و جفت شده) و آزمون تجزیه واریانس (F) تحلیل شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد که میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون افراد گروه آزمایش به ترتیب ۶۲/۶ و ۸۸/۱۸ بوده است، به طوری که اختلاف معنی داری بین نمرات پیش آزمون و پس آزمون افراد گروه آزمایش وجود داشت که بیانگر تاثیر نسبی دوره آموزشی می باشد.
نتیجه گیری: بر اساس یافته ها، نمره افراد در قبل از آموزش با بعد از آموزش تفاوت معنی داری با هم داشت. بنابراین لازم است جهت حفظ سطح دانش مطلوب کشاورزان به مساله آموزش توجه بیشتری مبذول گردد و با برگزاری دوره های آموزشی میزان آگاهی افراد ارتقاء داده شود.
کلیدواژه ها:
Educational effectiveness ، Agricultural occupational health ، Work health ، Mahidasht Township ، اثر بخشی آموزشی ، بهداشت حرفه ای کشاورزی ، سلامت کار ، شهرستان ماهیدشت
نویسندگان