نقش سبک های والدین و ابعاد سرشت با واسطه گری اضطراب و افسردگی در تبیین اختلالات عملکرد جنسی زنان متاهل

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SPE-7-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرامرز کشکولی

استادیار گروه روانشناسی، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران

فاطمه ساقی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران

چکیده

هدف از این تحقیق بررسی نقش سبک های والدین و ابعاد سرشت با واسطه گری اضطراب و افسردگی در تبیین اختلالات عملکرد جنسی زنان متاهل است. این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است. ابزار گردآوری اطلاعات متشکل از پرسشنامه شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI) روزن و همکاران (۲۰۰۰)، است. پرسشنامه شیوه های فرزندپروری (PSI) بامریند (۱۹۶۷)، پرسشنامه سرشت (TCI) کلونینجر (۱۹۸۶)، پرسشنامه سنجش اضطراب بک (BAI)، بک و استیر (۱۹۹۰)، پرسشنامه افسردگی بک (BDI-II)، بک، استیر و براون (۱۹۹۶) آلفای کرونباخ برای پرسشنامه شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI)، ۰/۷۷، آلفای کرونباخ برای پرسشنامه سبک های فرزندپروری سبک سهل گیرانه ۰/۷۰، سبک مستبدانه ۰/۶۹ و سبک مقتدرانه ۰/۷۷ برای پرسشنامه سرشت ضریب آلفای کرونباخ ۰/۸۸ برای پرسشنامه اضطراب بک ۰/۸۰ و برای پرسشنامه افسردی بک ۰/۸۰ محاسبه گردید. نتایج نشان داد سرشت و سبک های فرزندپروری والدین با واسطه گیر اضطراب و افسردگی بر اختلالات جنسی زنان موثر است. مقدار R۲ نشان داد که ۱۶ درصد ورایانس اختلالات جنسی زنان توسط متغیرهای سرشت و سبک های فرزندپروری والدین با واسطه گری اضطراب و افسردگی قابل تبیین است. با وجود تحقیقات گسترده در خصوص اختلالات جنسی هنوز مدل کاملی در جهت بهبود یا رفع اختلالات وجود ندارد و این عامل یکی از عوامل از هم پاشیدن خانوادهاست. توجه به سرشت و شیوه های فرزندپروی می تواند باعث کاهش اضطراب و افسردگی و در نتیجه کاهش اختلالات جنسی زنان گردد.

کلیدواژه ها

سرشت، سبک های فرزندپروری والدین، سبک مقتدرانه، سبک سهل گیرانه، سبک مستبدانه، اختلالات عملکرد جنسی زنان، اضطراب، افسردگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.