تربیت اجتماعی از منظر نهج البلاغه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 4، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SPE-4-4_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن قراباغی

عضو هیئت علمی دانشگاه، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران

علی عسگرعمرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد فلسفه تعلیم و تربیت، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران

چکیده

انسان موجودی است که در تعامل با جامعه و روابط و مناسبات اجتماعی رشد می کند و به همان نسبت که ازنظر آثار وجودی خویش بر اجتماع تاثیر می گذارد، این آثار و خواص وجودی، با تشکیل هویتی مستقل، یک موجودیت اجتماعی را پدید می آورد که به نحو مقتضی فرد را تحت تاثیر و تربیت خویش قرار می دهد. با توجه به چنین تعاملی است که حضرت امیر (ع) به تاثیر تربیتی محیط اجتماع پرداخته و اهمیت و نقش آن را در سازندگی شخصیت فرد یادآور شده است. سلامت دین و دنیای مردم به سلامت اجتماع بستگی دارد. از این روست که تربیت افراد جز با اهتمام به تربیت اجتماع ممکن و میسر نیست. به تبع برخوردار بودن انسان از ابعاد گوناگون، تربیت نیز ابعادی دارد که شامل تربیت اخلاقی، دینی، عاطفی، جسمی، اجتماعی می شود. هریک از این ابعاد در متون اسلامی و سیره معصومین مورد توجه قرار گرفته اند که در ا ین نوشتار به مقوله تربیت اجتماعی از منظر نهج البلاغه پرداخته می شود. روش این پژوهش در قالب مطالعه موردی با استناد به منابع علمی و روایی است و محقق با استناد به کتاب های معتبر و نیز پژوهش های انجام شده در این راستا به اطلاعاتی دست یافته و در این زمینه اهداف و روش های تربیت اجتماعی از منظر نهج البلاغه را موردبررسی قرار می دهد و در پایان ویژگی های انسان رشد یافته ازمنظر نهج البلاغه فهرست وار و به صورت مدل مفهومی ارائه می نماید.

کلیدواژه ها

تربیت، تربیت اجتماعی، نهج البلاغه، انسان رشدیافته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.