تعیین مینرالوژی اولیه و بازسازی محیط رسوبی نهشته های کربناته سازند مبارک (کربونیفر زیرین) با استفاده از اطلاعات ژئوشیمیایی

سال انتشار: 1380
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,255

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI05_057

تاریخ نمایه سازی: 7 شهریور 1385

چکیده مقاله:

انجام آنالیزهای ژئوشیمیایی و تعیین عناصر اصلی و فرعی Mn,Fe,Na,Sr,Mg,Ca و نسبت Sr/Ca,Sr/Na,Sr/Mn و ارتباط آنها با ایزوتوپهای پایدار اکسیژن و کربن بیانگر مینرالوژی اولیه آراگونیتی حوضه سازند مبارک می باشد. این رسوبات عمدتاً تحت تأثیر دیاژنز متئوریکی در یک سیستم نیمه بسته تا باز واقع شده اند. با نگرشی به تجزیه و تحلیل شیمی رخساره ها می توان یک توزیع بایمودالی را برای عنصر Sr در نظر گرفت. رخساره های لاگونی و پشت سدی بیشترین تمرکز Sr و توزیع متوسطی از عناصر Mn,Fe,Na را دارا هستند. رخساره های سدی و دریای باز کمترین تمرکز Sr را نشان می دهند. بیشترین تمرکز Sr، بعد از رخساره های لاگونی متعلق به رخساره های پهنه جذر و مدی است. محدوده درجه حرارت قدیمه برای این حوضه بر اساس سنگین ترین ایزوتوپ اکسیژن 18، بین 26 تا 30 درجه سانتی گراد تخمین زده شده است.

نویسندگان

بیتا ارباب

گروه زمین شناسی، علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی

محمد حسین آدایب

گروه زمین شناسی، علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ Brand, U .&Viezer, J., 1980, Chemical diagenesis of a ...
  • _ Dickson, J.A.D & Coleman, M.L. (1980) Changes in carbon ...
  • _ Rao, C.P.1990 , petrography _ trace element & Oxygen ...
  • _ Shackleton, N.J. & Kennett , J.P.1975. paleo temperataure history ...
  • نمایش کامل مراجع