تدوین معادله ممیزی خردورزی، هوش موفق و آفرینندگی در پیش بینی تقلب تحصیلی آنلاین در دانشآموزان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله ایده های نو در تعلیم و تربیت، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JNIE-1-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید ویسی

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

صدف ایمانی

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، همدان، ایران

فهیمه کاشفی

دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران

نگار یمین

دانشجوی دکتری مشاوره، واحد خمینیشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، خمینیشهر، اصفهان، ایران

ژاله بحرایی

دکترای روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سارا چگینی

چکیده

هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش ممیزی خردورزی، هوش موفق و آفرینندگی در پیش بینی تقلب تحصیلی آنلاین در دانش آموزان بود. طرح پژوهش، تابع تشخیص دوگروهی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان دوره متوسطه در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بودند. حجم نمونه ۲۰۰ نفر از این افراد بر اساس بر طبق فرمول پلنت از تاپاکینگ و همکاران (۲۰۰۷) و به شیوه نمونهگیری در دسترس (شیوه آنلاین) انتخاب و به مقیاس کوتاه تقلب تحصیلی آنلاین (OACS-BF) ویسی و همکاران (۱۳۹۹)، مقیاس خرد (WS) اشمیت و همکاران (۲۰۱۲)، پرسشنامه هوش موفق (SIQ) گریگورنکو و استرنبرگ (۲۰۰۲) و پرسشنامه آفرینندگی (CQ) عابدی (۱۳۷۲) پاسخ دادند. از بین آن ها به این منظور تعداد ۴۹ نفر متقلب تحصیلی آنلاین و ۱۵۱ نفر غیرمتقلب تحصیلی آنلاین شناسایی شدند و داده های پژوهش به کمک نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۴ و با استفاده از روش تابع تشخیص (ممیزی) تحلیل شد. نتایج نشان داد که با کمک خردورزی، هوش موفق و آفرینندگی می توان تقلب تحصیلی آنلاین را پیش بینی کرد و تحلیل ممیزی توانست با ۹۷/۵ درصد پیشبینی صحیح دانش آموزان را به دو گروه متقلب و غیرمتقلب تحصیلی آنلاین طبقهبندی نماید. یافتههای این پژوهش نشان می دهد که خردورزی، هوش موفق و آفرینندگی نقش مهمی در پیشبینی تقلب تحصیلی آنلاین دانشآموزان پسر دارند.

کلیدواژه ها

خردورزی، هوش موفق و آفرینندگی، تقلب تحصیلی آنلاین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.