جایگاه سنگ شناختی کانسارهای کرومیت کمپلکس افیولیتی کوه سرخ، جنوب غرب کهنوج

سال انتشار: 1380
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,804

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI05_037

تاریخ نمایه سازی: 7 شهریور 1385

چکیده مقاله:

توده های افیولیتی کوه سرخ در جنوب غرب کهنوج، اساساً از سنگهای اولترامافیک هارزبورژیت، دونیت و ورلیت تشکیل شده اند.این توده ها دگردیسی پلاستیک شدیدی را متحمل شده و در درون یک منطقه دگرگونی فشار و دمای متوسط تا بالا قرار دارند. کانسارهای کرومیت همراه با سنگهای دونیتی خود در دو سطح چینه شناسی متفاوت قرار می گیرند. کانیهای این دو گروه از نظر ترکیب شیمیایی نیز قابل تقسیم می باشند. انواع عمیق تر در ستون چینه شناسی افیولیتی بصورت توده های کوچک عدسی شکل در درون سنگهای هارزبورژیتی قرار می گیرند و نشانگر مرحله دوم فعالیت ماگمایی در منطقه می باشند. این کانسارها نسبت به ذخایر گروه دوم که درون توده های حجیم دونیت قرار دارند، دارای کرومیت با کروم بالاتری می باشند و در دمای بالاتری تشکیل شده اند. کانسارهای کرومیت این منطقه از نظر ساخت و ترکیب شیمیایی از نوع کرومیت آلپی می باشند.

نویسندگان

محمد علی رجب زاده

استادیار بخش زمین شناسی دانشگاه شیراز

حسین دهقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زمین شناسی اقتصادی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :