نقش واسطه ای درگیری شغلی در رابطه بین فرسودگی هیجانی و رفتارهای انحرافی در محیط کار در بین اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور
محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 9، شماره: 4
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 190
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TKJ-9-4_007
تاریخ نمایه سازی: 29 مرداد 1401
چکیده مقاله:
چکیده
مقدمه:رفتار های انحرافی در محیط کار، با زیر پا گذاشتن قواعد و مقررات سازمانی، بر عملکرد فردی و بروندادهای سازمانی موثر است. این مطالعه به بررسی نقش واسطه ای درگیری شغلی در رابطه بین فرسودگی هیجانی و رفتارهای انحرافی در محیط کار می پردازد.
روش بررسی: این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی از نوع همبستگی است که جامعه آماری آن را کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نور استان یزد تشکیل می دهند. ۱۲۰ نفر از اعضاء به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و به مقیاسهای: درگیری شغلی (شافلی، سالانوا، گونزالزروما و بکر،۲۰۰۲)، فرسودگی هیجانی (مسلچ و جکسون ،۱۹۸۱) و رفتارهای انحرافی درمحیط کار (بنت و رابینسون ،۲۰۰۰) پاسخ دادند. تحلیل داده ها با بهره گیری از تکنیک مدلسازی معادلات ساختاری و روش بوت استراپ در محیط نرم افزار AMOS انجام شد.
نتایج: فرسودگی هیجانی پیش بینی کننده منفی تعلق خاطر کاری (با ضریب مسیر ۵۹/۰-) بوده و به صورت غیرمستقیم با واسطه گری تعلق خاطر کاری(با ضریب مسیر ۲۸/۰+) رفتار های انحرافی در محیط کار را پیش بینی می کند.همچنین افزایش تعلق خاطر کاری، باعث کاهش رفتار های انحرافی در محیط کار (با ضریب مسیر ۴۲/۰-) می شود.
نتیجه گیری: فرسودگی هیجانی به واسطه تعلق خاطر کاری بر رفتارهای انحرافی در محیط کار تاثیر دارد. بنابر این در نظر گرفتن تدابیری برای کنترل یا کاهش فرسودگی هیجانی اعضاء هیات علمی، می تواند ضمن افزایش تعلق خاطر کاری آنان، موجب کاهش رفتارهای انحرافی در محیط کار شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمود کمالی زارچ
yazd-Daneshgoo Bol - Payam-e Noor University
حمیده شکاری
yazd-Daneshgoo Bol - Payam-e Noor University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :