بررسی ارتباط بین سیگار و افت شنوایی در مواجهه با صدا در یک صنعت خودرو سازی
محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 10، شماره: 3
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 241
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TKJ-10-3_004
تاریخ نمایه سازی: 29 مرداد 1401
چکیده مقاله:
چکیده:
مقدمه: کار در محیط های پر صدا، باعث افت شنوایی می شود. مطالعات صورت گرفته نشان می دهند که عوامل دیگری همراه با صدا به طور مستقل در افت شنوایی دخیل هستند که یکی از این عوامل، استعمال سیگار می باشد. این مطالعه با هدف بررسی اثرات سیگار بر افت شنوایی کارگران در محیط های کاری در مواجهه با صدا طراحی و اجرا گردید.
مواد و روش: برای بررسی میزان افت شنوایی کارگران از تست شنوایی سنجی تونال (انتقال هوایی ) یا Air-Conduction استفاده شد. همچنین اطلاعات دموگرافیک افراد از طریق چک لیست هایی ثبت و مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: به طور کلی ۲۵۰ نفر در این مطالعه وارد شدند که ۱۳۳ نفرآنها سیگاری و ۱۱۷ نفر غیر سیگاری بودند. میانگین سنی افراد شرکت کننده ۶۶/۳±۰۷/۳۶ سال بود. میانگین تراز فشار صوت در محیط کار بر اساس استاندارد ISO، پس از اندازگیری ۸۶ دسیبل بود. میزان کاهش شنوایی در گوش راست و گوش چپ در دو گروه سیگاری و غیر سیگاری اختلاف معنی داری وجود داشت (P value<۰.۰۰۱) .
نتیجه گیری: به طور کلی سیگار دارای اثرات مهم و قابل توجهی در ایجاد افت شنوایی در کنار سایر شرایط مانند صدای موجود در محیط کار می باشد و انجام آزمایشات ادواری اودیومتری در جهت شناسایی و تشخیص افراد سیگاری که دچار افت شنوایی هستند، می تواند در جهت پیشگیری اولیه و یا ثانویه از کری شغلی موثر واقع شود.
کلید واژه ها:افت شنوایی، سیگارکشیدن ، صدای شغلی
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ایرج علیمحمدی
Iran University of Medical sciences
فاطمه سلیمی
Sabzevar University of Medical sciences
کاظم رحمانی
Iran University of Medical sciences
رضیه سلطانی
Yazd University of Medical sciences
فخرالدین احمدی کانرش
Iran University of Medical sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :