مقایسه کیفیت هوای محیط کار و کاربرد تکنیک زمین آمار در توزیع مکانی ۵/۲ PM و ۱۰ PM در تعدادی از کارگاه های صنعتی
محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 11، شماره: 4
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 232
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TKJ-11-4_003
تاریخ نمایه سازی: 29 مرداد 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: کیفیت هوا در کارگاههای صنعتی توسط عوامل زیانآور شیمیایی مختلفی تحت تاثیر قرار میگیرد. هدف این مطالعه مقایسه کیفیت هوای محیط کار تعدادی از کارگاههای صنعتی بر اساس تراکم جرمی و تعداد ذرات معلق در هوا و اجرای روش زمین آمار کریجینگ در صنایع است.
روش بررسی: این مطالعه مشاهدهای در چهار کارگاه صنعتی شامل کارگاههای تفکیک ضایعات مسی، نورد و برش، ریختهگری و ذوب مس، تولید محصولات آلومینیومی و تولید شیشه دوجداره انجام شد. با استفاده از نمونهبردار Particle Mass Counter مدل Tes ۵۲۰۰، تراکم جرمی و تراکم تعداد ذرات معلق در ردیف قطرهای مختلف اندازهگیری شد. نقشه توزیع مکانی ۵/۲PM و ۱۰PM در هریک از کارگاهها با استفاده از روش زمین آمار کریجینگ در محیط GIS نسخه ۵/۱۰ تهیه شد.
نتایج: بیشترین تراکم جرمی (mg/m۳ ۴۲/۸) و تراکم تعداد (Particle/lit ۴۴۵۰۵۸ در حالت افتراقی و Particle/lit ۸۸۵۴۴۶ در حالت تجمعی) در کارگاه تولید محصولات آلومینیومی اندازهگیری شد. بیشترین تراکم جرمی و تراکم تعداد ذرات معلق به ترتیب برای ردیف قطرهای µm ۱۰ و µm ۵/۰ به دست آمد. تفسیر نقشههای کریجینگ نشان داد نواحی مختلفی نظیر کوره تابش، پرس قراضه، کوره ذوب آلومینیوم، الک، دستگاه دیاموند، کوره شیشه و قالبهای شمش در کارگاههای مورد مطالعه بیشترین فراوانی ۵/۲ PM و ۱۰PM را دارند.
نتیجه گیری: اجرای عملیات کنترل مهندسی نظیر نصب سیستمهای تهویه در سالنها و طراحی و نصب هود موضعی در بخش های ورودی کوره ذوب آلومینیوم و الک در کارگاه تولید محصولات آلومینیومی و قالبهای شمش مس در کارگاه ریخته گری و ذوب مس جهت بهبود کیفیت هوا ضروری است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید شجاعی برجوئی
Yazd University
حمید رضا عظیم زاده
Yazd University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :