مقایسه شیوه مدیریت اثربخش در اسلام و غرب

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت کسب و کار و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IBAEONF03_243
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم منصوری گرگر

دانشجوی دکترای مدیریت صنعتی،گرایش مدیریت سیستم ها، دانشگاه آزاد اسلامی ،تبریز، ایران

محمد پاسبان

استادیار گروه مدیریت صنعتی ، مدیریت سیستم ، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، دانشکده مدیریت و اقتصاد ، تبریز، ایران

چکیده

در جهان معاصر سازمان ها رکن اصلی جوامع بشری هستند و هنگامی می توانند در انجام ماموریت ها و رسیدن به اهدافمطلوب خود موفق شوند که از مدیریتی توانمند و کارآمد برخوردار باشند؛ زیرا مدیریت مهم ترین عامل تداوم حیات و استمرارموفقیت سازمان هاست و مدیران نقشی بسیار مهم و تعیی نکننده را در رشد، بالندگی و پیشرفت هر سازمان بر عهده دارند.روشن است که اصول مدیریت حاکم بر جوامع غربی را نمی توان مطلق پنداشت و یا کاربرد تمامی آن اصول را در جوامعمختلف مجاز دانست. اگر چه به کارگیری آن دسته نظریه های غربی مدیریت که با آموزه های الهی تعارضی ندارند و به جهترفع حاجات علمی می باشند، خالی از اشکال است، اما اصل بر تدوین اصول مدیریت بر مبنای ارزش های الهی است که می توانآن را علم مدیریت اسلامی نامید. بنابراین مطالعه و بررسی تاثیرات دین اسلام بر جنبه ها و ارکان مختلف زندگی بشر وعلی الخصوص جنبه های مدرن و چالش برانگیز نظیر حوزه مدیریت بسیار حائز اهمیت بوده و می تواند پاسخگوی سوالاتمتعددی باشد. لذا هدف از پژوهش حاضر مقایسه شیوه مدیریت اثربخش در اسلام با غرب به روش و ماهیت توصیفی تحلیلیاست. نتایج پژوهش حاکی از آن است که ویژگی ها و مولفه های اصلی مدیریت در اسلام بدلیل توجه خاص و اکید به انسان وتوجه به زمینه های دیگری که تاکنون کمتر مورد توجه مدیریت غربی قرار گرفته است، در روش اجرا متفاوت و ارجح برمدیریت غربی می باشند

کلیدواژه ها

قرآن، مدیریت، مدیریت اسلامی، مدیریت غربی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.