بررسی تاثیر معنویت در محیط کار بر قصد حفظ شغل، درگیر شدن در کار و کیفیتارائه خدمت (مطالعه موردی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای خراسان رضوی)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت کسب و کار و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IBAEONF03_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 351
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته قوامی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد مشهد ایران

نوید حبیبی

عضو هیات علمی گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد مشهد، مشهد ، ایران

مسعود طاهری

عضو هیات علمی گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد مشهد، مشهد ، ایران

نسترن کمیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد کارافرینی، دانشکده کارافرینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

هدف از تحقیق حاضر، بررسی نقش معنویت در محیط کار بر کیفیت ارائه خدمت، قصد حفظ شغل ودرگیرشدن در کار می باشد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش از نوع تحقیقات همبستگی وتوصیفی است. جامعه آماری را کارکنان پیمانی و قرارداری اداره کل آموزش فنی و حرفه ای خراسان رضویتشکیل داده اند و حجم نمونه با توجه به فرمول کوکران ۱۹۶ نفر بدست آمد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامهاستاندارد ۳۸ گویه ای می باشد که از روایی و پایایی مناسب برخوردار است. در این راستا برای سنجش معنویتدر محیط کار از پرسشنامه ۱۲ سوالی آشموس و دوچون ۲۰۰۰ شامل مولفه های کار معنادار، احساسهمبستگی و همسویی ارزش های سازمانی بهره گیری شد. قصد حفظ شغل نیز توسط پرسشنامه ۳ سوالیمانجاواکاس و همکاران ۲۰۱۳ و درگیر شدن در کار از طریق پرسشنامه ۱۰ سوالی ریچ و همکاران ۲۰۱۰ بااستفاده از معیارهای سه گانه اشتیاق فیزیکی، اشتیاق احساسی و اشتیا ق شناختی بدست آمد. کیفیت ارائهخدمت نیز از طریق پرسشنامه ۱۳ سوالی پاراسورامان و همکاران ۱۹۸۸ در ابعاد پاسخگویی ، اطمینان وSmartPLS همدلی حاصل گردید. جهت تجزیه و تحلیل فر ضیات نیز از روش معادلات ساختاری و نرم افزاربهره گیری شده است. نتایج تحقیق نشان داد معنویت در محیط کار دارای تاثیر مثبت و معنادار بر درگیرشدندر کار، قصد حفظ شغل و کیفیت ارائه خدمت دارد و در این میان بیشترین تاثیر، به قصد حفظ شغل مربوطمی شود .

کلیدواژه ها

معنویت در محیط کار، قصد حفظ شغل، درگیر شدن در کار، کیفیت ارائه خدمت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.