" بررسی آسیب ها ، چالش ها و نقاط مثبت کارورزی از دیدگاه کارشناسان آموزش دانشگاه فرهنگیان"

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کارورزی و دانش آفرینی در دانشگاه فرهنگیان
  • کد COI اختصاصی: NKNCFU01_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کمالی باغستانی

مدرس دانشگاه فرهنگیان استان هرمزگان

چکیده

کارورزی با چشم اندازی بلند مدت برای نخستین بار در سطح وسیع و توسط دانشگاه نو ظهور فرهنگیان که تاثیرگذار بر نظام آموزش وپرورش کشور میباشد، به همین منظور، با توجه به اهمیت و جایگاه کارورزی برای معلمان این پژوهش از نظر هدف، در صدد آن است تا به شناسایی عوامل داخلی: نقاط قوت و نقاط ضعف و عوامل خارجی شامل: فرصتها و تهدیدهای موجود پرداخته و با ارزیابی استراتژیهای ممکن، مناسب ترین آن را معرفی میکند. در این پژوهش برای جمعآوری اطلاعات از روشهای اسنادی و میدانی به طور همزمان استفاده شده است. در روش اسنادی از شیوه های تحلیل محتوا و بررسی آمار و اسناد و مدارک و روش میدانی از پرسشنامه ها، مصاحبه و نظرسنجی از کارشناسان آموزش دانشگاه فرهنگیان استفاده گردیده است. جامعه آماری پژوهش نیزکارشناسان آموزش دانشگاه فرهنگیان میباشد که تعداد جامعه ۴۵ نفر میباشند. از طرفی چون جامعه آماری مورد استفاده در این تحقیق محدود بوده است، لذا نیازی به نمونه گیری نیست و با استفاده از سرشماری، کل جامعه مطالعه گردیده است.نتایج نشان دادهدر این پژوهش عوامل قوت شامل دوره ی کارورزی فرصتی برای آشنایی کارروزان با محیط کار و افزایش قابلیت های دانشجویان برای اشتغال در آینده و ... می باشد. عوامل ضعف شامل زیاد بودن تعداد دانشجویان در هر گروه تحت نظر استاد راهنمای کارورزی و تردد و انتقال دانشجویان و مدرسان به مدارس مجری طرح کارورزی و ... می باشد. عوامل فرصت شامل وجود ذخیره جمعیتی جوان و در نتیجه بالا رفتن ظرفیت معلمان آموزش دیده برای پاسخ دادن به تغییرات سریع تکنولوژیک و ایجاد فرصت برای ارزیابی دانشجویان در مورد علاقه آنان قبل از آنکه برای چند سال متعهد به انجام معلمی شوند و ... می باشد و عوامل تهدید شامل سیر تحولات و تغییرات سریع جوامع و دانش و تکنولوژی و عدم آگاهی دولت و سیاستگذاران از مقدار نیروی متخصص مورد نیاز در بخش های مختلف برای سال های آینده و ... می باشد.

کلیدواژه ها

کارورزی ، دانشگاه فرهنگیان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.