بررسی تاثیر اصوات باینورال بر امواج مغزی در لوب فرونتال

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF08_244
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 724
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد علیپور

دکترای تخصصی روانشناسی، گروه روانشناسی، واحد تهران جنوب، دانشگاه پیام نور، واحد تهران،تهران، ایران.

الناز جلیلی

کارشناسی ارشد روانشناسی، گروه روانشناسی عمومی، واحد تهران جنوب، دانشگاه پیام نور، واحد تهران، تهران، ایران.

مهدیه رحمانیان

دکترای تخصصی روانشناسی، گروه روانشناسی، واحد تهران جنوب، دانشگاه پیام نور، واحد تهران،تهران، ایران.

سارا قربان نژاد

کارشناسی ارشد روانشناسی، گروه روانشناسی عمومی، واحد تهران جنوب، دانشگاه پیام نور، واحد تهران، تهران، ایران.

چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر اصوات باینورال بر امواج تتا، آلفا و بتا در نقاط F۳ و F۴ مغز انجام شد. روش پژوهش: این پژوهش از نوع شبه ه آزمایشی تک گروه ه با طرح پیش آزمون و پس آزمون می باشد. ۱۵ نفر از دانشجویان دانشگاه تهران جنوب که بر اساس پرسشنامه اضطراب بک، سطح اضطراب متوسط تا شدید داشتند، بصورت در دسترس انتخاب شدند و از تمامی آنها ثبت الکتروآنسفالوگرافی انجام و به عنوان خط پایه فعالیت مغزی پیش آزمون مورد استفاده قرار گرفت. سپس به مدت بیست دقیقه اصوات باینورال که بر روی یک موسیقی بی کلام ضبط شده بود، بوسیله یک هدفون دو گوشی ارائه و پس از پایان مداخله مجددا ثبت الکتروآنسفالوگرافی گرفته شد. داده ها ازطریق دستگاه ثبت امواج مغزیQEEG جمع آوری و به وسیله آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر، در نرم افزار SPSS نسخه ۲۳ مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که شنیدن اصوات باینورال بر روی ایجاد موج آلفا در نقطهF۴ تاثیر معنادار ( P =۰/۰۰۸ ،۱۴)= ۹/۴۰،( F (۱ با توان بالای %۸۱ داشته است اما بر روی امواج آلفا در نقطه F۳ و همچنین امواج تتا و بتا در نقاطF۳ و ۴ F تفاوت آماری معناداری مشاهده نشد. نتایج: نتایج مطالعه حاضر، بیانگر موثر بودن شنیدن اصوات باینورال بر ایجاد موج آلفا در نقطهF۴ بود. برهمین اساس گوش گردن به اصوات باینورال می تواند به عنوان روشی جهت کاهش اضطراب استفاده گردد

کلیدواژه ها

امواج مغزی، اصوات باینورال،QEEG،اضطراب.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.