نسبت درصد نوتروفیل به آلبومین به عنوان یک پیش بینی کننده جدید مرگ و میر در بیماران مبتلا به سپسیس
محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 29، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 330
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJH-29-1_002
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1401
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: سپسیس نوعی سندرم شامل ناهنجاری های فیزیولوژیکی، پاتولوژیک و بیوشیمیایی ناشی از عفونت است. تاکنون مطالعات محدودی برای بررسی ارزش پیش آگهی نسبت درصد نوتروفیل به آلبومین انجام شده است. این مطالعه با هدف تعیین نسبت درصد نوتروفیل به آلبومین در بیماران با سپسیس بستری در بخش مراقبت های ویژه اجرا شد.
مواد و روش ها: تمام بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه با تشخیص سپسیس وارد مطالعه شدند. معیارهای ورود به مطالعه شامل، سن بیمار ۱۸ سال و بیشتر، ابتلا به سپسیس و بستری بیش از دو هفته (در متن مقاله دو روز گفته شده است) در بخش مراقبت های ویژه بود.
یافته ها: ۷۵ بیمار با میانگین سنی ۷۲.۳۴ سال ارزیابی شدند. ۵۷.۸ درصد از بیماران فوت کردند. میان نوتروفیل روز دوم و سوم در بین بیماران فوت شده و ترخیص شده تفاوت معناداری وجود داشت. نسبت درصد نوتروفیل به آلبومین در بدو پذیرش، روز دوم و روز سوم به ترتیب ۳۱.۲۶، ۳۳.۳۶ و ۳۴.۳۱ بود که تفاوت معناداری بین افراد فوت شده و ترخیص شده مشاهده نشد (۰.۰۵P>).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد نسبت نوتروفیل به آلبومین در بیماران فوت شده بیشتر و میزان آلبومین در بیماران فوت شده کمتر از بیماران ترخیص شده بود. هرچند این تفاوت از نظر آماری معنادار نبود. همچنین درصد نوتروفیل، مدت زمان تهویه مکانیکی و مدت زمان بستری در بیماران فوت شده به طور معناداری بیشتر از بیماران ترخیص شده بود.
کلیدواژه ها:
Neutrophil-to-Albumin Ratio ، Sepsis Mortality ، Septic Shock ، سپسیس مرگ ومیر ، شوک سپتیک ، نسبت نوتروفیل به آلبومین
نویسندگان
ناصر قره باغی
Department of Infectious Diseases, School of Medicine, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
محمد امین ولیزاد حسنلویی
Department of Anesthesiology, School of Medicine, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
محمد فرومندی
Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
محمدرضا پاشائی
Department of internal medicine, School of Medicine, Patient Safety Research Center, Clinical Research Institute, Urmia University of Medical Science, Urmia, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :