ارزیابی و انتخاب تامین کنندگان توربین ها برای مزارع بادی با استفاده از رویکرد تلفیقی ای اچ پی و تاپسیس با هدف توسعه پایدار صنعت برق

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 121

فایل این مقاله در 27 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MSDS-2-1_001

تاریخ نمایه سازی: 3 مرداد 1401

چکیده مقاله:

امروزه اهمیت انرژی برق در توسعه صنعتی پایدار کشورها و همچنین استفاده از انرژی های پاک (نظیر انرژی باد) برای تولید این انرژی بر کسی پوشیده نیست. در مقاله حاضر که بر اساس مطالعه ای موردی در سازمان انرژی های نو ایران (سانا) انجام گرفت، سعی شد تا با هدف توسعه راهبردهای مدیریت توسعه پایدار و نیز با توجه به دخالت عوامل متعدد مثبت و منفی در انتخاب توربین بادی برای یک مزرعه بادی کشور، از روش های مناسب MADM استفاده شود. در همین راستا پس از احصای عوامل مهم در ارزیابی یک فناوری توربین بادی با توجه به اصول مدیریت توسعه پایدار، از AHP برای وزن دهی به معیارها و زیرمعیارها و از TOPSIS برای انتخاب برترین گزینه استفاده شد. برای به دست آوردن سلسله مراتب AHP، از روش توصیفی- میدانی استفاده شده و داده های مورد نظر در راستای طراحی مدل و سطوح مختلف درخت AHP، گردآوری و بر این اساس فرآیند وزن دهی انجام شد. سطح هدف عبارت است از: انتخاب توربین بادی مناسب برای مزرعه بادی مورد مطالعه. برای دستیابی به معیارها و زیرمعیارها مصاحبه های متعددی انجام شد. همچنین پرسشنامه محقق ساخته ای در این زمینه تهیه و در بین دست اندرکاران صنعت توربین بادی توزیع گردید که در نهایت معیارها و زیرمعیارهای مورد توافق آنها احصاء گردید. بر اساس مطالعات میدانی انجام شده، معیارهای موثر در مدیریت توسعه پایدار با انتخاب توربین بادی مناسب برای یک مزرعه بادی در پنج حوزه کلی شامل: «مشخصات و مختصات فنی»، «مشخصات سازنده (تامین کننده) فناوری»، «زمینه های فرصت ساز»، «مولد های هزینه» و «ریسک ها و زمینه های خطر ساز» و نیز به تعداد ۳۱ زیرمعیار شناسایی و دسته بندی شد. آلترناتیوهای تصمیم گیری پنج شرکت بین المللی فروشنده توربین بادی برای مزارع بادی هستند. بر اساس نتایج، شرکت بین المللی Sinovel Wind بعنوان برترین گزینه معرفی شد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

محمد عباسیان

استادیار، مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی و پرواز دانشگاه امام علی(ع)، تهران، ایران.

نسیم نهاوندی

دانشیار، مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع و سیستم ها دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Aghajani, D. (۲۰۱۸). Provide management model for analysis of electricity ...
  • Dewan, S., & Min, C. (۲۰۰۰). The substIT ution of ...
  • Fahimi, F. (۲۰۱۰). Evaluating the performance of the battery industry ...
  • Gholami, G. H., Kavian, M., & Rezazadeh, N. (۲۰۱۷). Wind ...
  • Mahmoudi, S. (۲۰۱۵). Providing a marketing model for non-wood products ...
  • Musaei, M. (۲۰۱۸). Investigation of Sarab plain aquifer vulnerability using ...
  • Vahdat, A., Alizadeh, A., Quach, S., & Hamelin, N. (۲۰۲۰). ...
  • Wu, Y., Tao, Y., Zhang, B., Wang, S., Xu, C., ...
  • Yan, Y., Wang, C., Quan, Y., Wu, G., & Zhao, ...
  • Yazdani byuki, F. (۲۰۱۵). Identification and ranking of factors affecting ...
  • نمایش کامل مراجع