مروری بر بسته بندی های هوشمند میتنی بر پلیمرهای زیست تخریب پذیر حاوی رنگدانه های طبیعی و اهمیت آن در صنعت غذا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی علوم صنایع غذایی،کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSACONF10_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا عابدی فیروزجاه

دانشجوی دکتری تخصصی، گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

محمد یوسفی

دکترای تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

چکیده

به طور کلی، بسته بندی مواد غذایی برای حمل و نقل آسان کالاها، محافظت از یکپارچگی محصولاتغذایی و محافظت در برابر مواد شیمیایی مضر، ذرات خارجی، میکروارگانیسم ها و آفات استفاده می شود.این موضوع نیاز به توسعه روشهایی را ایجاد کردهاست که به راحتی بتوان کیفیت، تازگی و ایمنیموادغذایی را در طول زنجیره تامین موادغذایی ردیابی و حفظ کرد. اخیرا، نوآوری در بسته بندی موادغذاییاغلب با توسعه تکنیک های بسته بندی هوشمند و فعال نشان داده شده است. بسته بندی هوشمند، به عنوانفناوری نسل بعدی، به عنوان پاسخی به نگرانی های روزافزون مصرف کنندگان توسعه یافته است. با اینحال، مصرف گسترده پلاستیک های مشتق شده از نفت به دلیل مشکلات زیست محیطی در تولید اینبسته بندی ها به یک نگرانی جهانی تبدیلشده است. بنابراین، علاقه روزافزونی به استفاده از موادبسته بندی زیست تخریب پذیر و خوراکی (مانند پروتئین ها، پلی ساکاریدها و لیپیدها) به عنوان مواد خامحاصل از منابع طبیعی ایجاد شده است. بنابراین سیستم های بسته بندی هوشمند مجهز به شاخص هایرنگ سنجی مبتنی بر رنگ های طبیعی (مانند آنتوسیانین، بتاسیانین و غیره) به دلیل فراوانی، هزینه کم،دسترسی و ظرفیت هالوکرومیک قابل اعتماد (حساس به تغییرات) pH به عنوان جایگزین مناسب دربسته بندی مورد توجه قرار گرفته اند. بر همین اساس بسته بندی هوشمند همراه با رنگ های طبیعی،ویژگی های کیفی غذاها از جمله رشد میکروبی، تازگی و تغییرات شیمیایی در محصول را از طریق تغییراتبصری ناشی از تغییرات pH در غذا نظارت می کند که ارزیابی سریع و قابل اعتمادی را از ایمنی و کیفیتمواد غذایی، ارائه می دهد.

کلیدواژه ها

بسته بندی هوشمند، بسته بندی فعال، هالوکرومیک، زیست تخریب پذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.