بهینه سازی شاخص های موثر در فرآیند خشک کردن گیاه اسطوخودوس با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI20_452
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کریمی

شاهین رفیعی

سیدمحمدتقی غریب زاهدی

چکیده

خشک کردن یکی از روشهای متداول جهت افزایش ماندگاری مواد غذایی به شمار می رود دراین تحقیق بهینه سازی شاخصهای فرایند خشک کردن گیاه اسطوخودوس به منظوردستیابی به بالاترین بازده اقتصادی و کمترین میزان مصرف انرژی مورد نیاز با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی مورد بررسی قرارگرفت نتایج نشان داد مدل شبکه عصبی با ساختار 3 نرون درلایه ورودی شامل دما سرعت هوا و زمان خشک شدن و 15 نرون برای لایه میانی از کارایی بالایی جهت برآورد مطلوب داده های خروجی برخوردار است R2=0/998-0/999 بیشترین مطلوبیت 0/52 هنگامی امکان پذیر می گردد که دمای هوا سرعت هوا و زمان خشک شدن به ترتیب معادل 46/8درجه سانتی گراد 0/726 متر برثانیه و 0/24 ساعت باشد دراین شرایط بهینه محتوای رطوبتی معادل 0/32 نرخ خشک شدن 0/29 بازده انرژی 0/67 و بازده اکسرژی 0/80 تعیین گردید.

کلیدواژه ها

اسطوخودوس - خشک کردن - بهینه سازی - مدلسازی - شبکه عصبی مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.