خودمراقبتی بهداشتی در اسناد فرادست آموزش وپرورش جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هجدهمین همایش سالیانه با عنوان هویت ایرانی برنامه درسی و آموزش در عصر پسا کرونا
  • کد COI اختصاصی: ICSA18_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه طلائی بیمرغی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران

بهروز مهرام

دانشیار گروه مطالعات برنامه درسی و آموزش، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران

انسی کرامتی

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید هاشمی نژاد، مشهد، ایران

چکیده

سلامت یکی از نعمتهایی است که خداوند به انسان ارزانی داشته و انسان برای حفظ آن باید تلاش کند (ایزدی و همکاران،(۱۳۸۹ و محافظت از بدن در برابر آسیب ها، تقویت جسمانی و حفظ سلامت، تکلیف دینی و الهی است. آموزه های حوزه سلامت، دانش آموزان را قادر میسازد که در برابر سلامتی خود مسئولیت پذیر بوده و نشاط فردی و اجتماعی و سلامت جسمی و روحی، به ویژه سلامت خانواده را تضمین کنند (وزارت آموزش وپرورش،.(۱۳۹۱ این در حالی است که در شرایط کنونی شیوع ویروس کووید ۱۹، بحث سلامت افراد و میزان توجه به آن پیش از پیش مطرح است و نیاز است تا اقدامات لازم جهت ارتقای سلامت افراد جامعه صورت پذیرد. یکی از رفتارهایی که میتواند ارتقا سلامت را به دنبال داشته باشد، رفتار خود مراقبتی است (وریچ کاظمی،(۱۳۹۶؛ که درواقع سریع ترین و ارزانترین روش برای ارتقای سلامت جامعه است که باید در زندگی تمامی افراد جاری باشد (مفتون، شریفان، نقی زاده موغاری،(۱۳۹۷ و این مهارت نقش به سزایی در کیفیت زندگی افراد دارد (داردزینکا-گلوبکا۴، درو سکا۵،.(۲۰۲۱ سازمان بهدا شت جهانی خود مراقبتی را توانایی افراد برای ارتقا و حفظ سلامتی، جلوگیری از بیماری و کنار آمدن با آن با یا بدون حمایت ارائه دهنده های مراقبتهای بهداشتی تعریف میکند (سابو۶ و چاین۷، (۲۰۲۱، همچنین فعالیتهای روزمره اصلی زندگی مانند نظافت، نظافت اعضای بدن، توالت و... را نیز در برمیگیرد (دردزینکا-گلوبکا، دروسکا،.(۲۰۲۱در ا سناد بین المللی چون ا ساسنامه سازمان جهانی بهدا شت، سلامت یک ارزش فردی و اجتماعی و از مهمترین و ابتدایی ترین نیازهای بشر است و دستیابی به بالاترین سطح آن از اهداف اجتماعی هر کشور محسوب میشود (رمضانخانی، سیاری.۱۳۸۹ نقل شده در عظیمی. .(۱۳۹۹ حال در این پژوهش به دنبال این هستیم که با توجه به اهمیت بحث خودمراقبتی به ویژه در شرایط موجود، سهم هریک از اسناد بالادستی جمهوری اسلامی ایران را در پرداختن به بحث خودمراقبتی و بهداشت بررسی نماییم.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.