ارائه یک برنامه برای شبیه سازی ترکیبی مخازن شکاف دار طبیعی بر اساس فرمولاسیون کاملا ضمنی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: نخستین همایش ملی مهندسی مخازن هیدروکربوری، علوم و صنایع وابسته
- کد COI اختصاصی: RESERVOIR01_062
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1797
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مخازن هیدروکربوری، دانشگاه صنعتی سهند
دانشیار دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند
استادیار دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند
چکیده
شبیه سازی ترکیبی برای مخازنی به کار می رود که انتقال جرم بین فاز های آن بسیار مهم است، نظیر مخازن نفت فرار و گاز میعانی. در این مقاله شبیه سازی عددی یک مدل ترکیبی برای جریان چند جزئی، سه فازی و سه بعدی در مخازن شکاف دار طبیعی با استفاده از مدل تخلخل دو گانه و تراوایی دوگانه انجام گرفته که شامل فرمولاسیون کاملا ضمنی است. این مدل شامل قانون دارسی برای سرعت جریان، بقای جرم برای اجزای هیدروکربنی و تعادل ترمودینامیکی فاز های هیدروکربن است. محاسبات تعادل فازی با استفاده از معادله ی حالت پنگ روبینسون (Peng Robinson) انجام گرفته است. همچنین گسسته سازی معادلات جریان بر اساس روش تفاضل محدود بلوک مرکز انجام شده است. این معادلات جریان به فرم تفاضل محدود برای به دست آوردن معادلات ضمنی برای فشار، ترکیب اجزاء و اشباع فازها با هم ترکیب می شوند و از روش نیوتن برای حل دستگاه معادلات غیر خطی به صورت تکرار استفاده می شود تا همگرایی حاصل شود. برنامه ای که بر اساس این مقاله تهیه شده است قابلیت تزریق و تولید از چند چاه را دارا است و محاسبات مربوط به جداکننده ها و چاه ها نیز به صورت ضمنی انجام می شود. در پایان نتایج حاصل از این برنامه در سه بخش ارائه می گردد. در بخش اول عملکرد تخلیه مخزن نفت فرار بررسی می شود. در بخش دوم نتایج این برنامه از یک سناریو تولید و تزریق با نرم افزار Eclipse300 مقایسه می شود و در بخش سوم پدیده پیوستگی مویینگی در مخازن شکاف دار با استفاده از مدل تراوایی دوگانه نشان داده می شود.کلیدواژه ها
مدل ترکیبی، تخلخل دو گانه، تراوایی دوگانه، شبیه سازی مخازن، تفضل محدود.مقالات مرتبط جدید
- پیش بینی فاصله پرتاب سنگ ناشی از انفجار در معدن سنگ آهن شماره یک گل گهر
- مطالعات زمین شناسی اقتصادی معدن ومیکرولیت تازه کند نیق - هوراند، آذربایجان شرقی
- پیش تحکیم و نگهداری تونل های راه و معدن، با استفاده از راک بولت با تزریق مواد ژئوپلیمری
- مروری بر رضایت شغلی و مطالعات انجام شده در صنایع مرتبط با معادن
- شیمی سنگ کل رخسنوهای پریدوتیت گوشته ای غرب مکران، جنوب شرق ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.