بررسی اثربخشی ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس بر بهبود شادکامی و تاب آوری فرد آسیب دیده از کووید-۱۹
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 235
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CSMSSH01_071
تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1401
چکیده مقاله:
هدف: با همه گیری کووید-۱۹ و اجرای قرنطینه، سبک زندگی مردم دچار تغییرات گسترده ای شد و ترس از بیمار شدن و همچنین اضطراب ناشی از مبتلا شدن خود یا عزیزان، همگی در کنار هم باعث آسیب های جدی به سلامت روان افراد شده است. استرس، اضطراب، افسردگی و سوگ از جمله آسیب های دوران شیوع و قرنطینه هستند. این پژوهش برای بررسی اثربخشی ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس بر بهبود شادکامی و تاب آوری افرادی که در اثر ابتلای به کووید-۱۹ خود یا عزیزانشان، آسیب دیده اند؛ انجام شده است.
روش: جامعه ی هدف تمامی افرادی که در اثر ابتلا به کووید-۱۹ خود یا عزیزانشان، آسیب دیده اند. از این جامعه یک نفر نمونه ی در دسترس انتخاب شد. ۸ جلسه مداخله ی ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس انجام شد. این مداخله توسط جان کابات زین ابداع شد و پروتکلی که استفاده کردیم توسط کریستین ولف و گرگ سرپا (۲۰۱۵) ترجمه کتایون حلمی (۱۳۹۷) طراحی شده است. شادکامی و تاب آوری در سه نوبت به صورت پیش آزمون، پس آزمون۱ و پس آزمون ۲، از طریق پرسشنامه های تاب آوری کانر-دیویدسون (۲۰۰۳) و شادکامی آکسفورد (۲۰۰۲)، که هر دو ترجمه ی علی فتحی آشتیانی و همکاران (۱۳۹۵) می باشد؛ بررسی شد. تحلیل داده ها با استفاده از فرمول روند بهبود انجام شده است.
نتایج: روند بهبود کل نشان داد مداخله ی ۸ جلسه ای ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس بر بهبود شادکامی و افزایش تاب آوری فرد آسیب دیده از کووید-۱۹ موثر بوده است.
نتیجه گیری: تکنیک MBSR به سادگی با تمرکز بر تنفس، تمرکز بر زمان حال و پذیرش آنچه در لحظه ی اکنون فرد تجربه می کند؛ موجب ارتقای وضعیت روانی فرد می شود و همانند سایر روان درمانی های موثر، میتواند به کار گرفته شود
نویسندگان
مریم ازگلی
دانشجوی کارشناسی روانشناسی عمومی دانشکده ی رفاه
غزال زندکریمی
هیئت علمی دانشکده رفاه