بررسی کارایی مواد منعقد کننده بازیابی شده از لجن دفعی فرایند انعقاد-لخته سازی تصفیه خانه آب شهر کرمانشاه در حذف نیترات از محلول آبی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 350

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EISTC12_044

تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1401

چکیده مقاله:

نیترات (NO۳-) یکی از آلاینده های شناخته شده در آب های سطحی و زیرزمینی می باشد که موجب مشکلات بهداشتی و زیست محیطی فراوانی می ‎گردد به همین دلیل حذف آن به طور گسترده در سیستم های تصفیه آب و فاضلاب مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. هدف اصلی این مطالعه بکار گیری عامل لجن تولیدی از واحد انعقاد و لخته سازی تصفیه خانه آب شهر کرمانشاه به عنوان یک جاذب جدید برای حذف نیترات می باشد. در این مطالعه اثر پارامتر های فرایندی از جمله دوز جاذب (۵/۲-۵/۰ گرم بر لیتر)،غلظت اولیه نیترات (۹۰ -۱۰ میلی گرم بر لیتر)، زمان تماس (۱۰-۶۰ دقیقه) و pH (۲-۱۲) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج مطالعه نشان داد که این جاذب در شرایط دوز جاذب ۲ گرم بر لیتر، غلظت اولیه نیترات ۱۰ میلی گرم بر لیتر،pH اسیدی ۲، دور میکسر ۲۰۰ دور در دقیقه و زمان تماس ۲۰ دقیقه بهترین کارایی را داشت و تقریبا ۴۵ درصد از نیترات بر حسب نیتروژن حذف شد. بر اساس نتایج به دست آمده این جاذب جدید با توجه به ویژگی های منحصر به فرد خود از جمله عدم ایجاد سمیت، ارزان قیمت بودن و کارایی نسبتا قابل قبول می تواند به عنوان رویکردی جدید در فرایند های تصفیه آب و فاضلاب و نیز مدیریت لجن دفعی تصفیه خانه ها در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

دانیال نیری

دانشجوی دکتری تخصصی، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

سیدعلیرضا موسوی

دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.