تاثیر اهرم های شرکت و محافظه کاری بر هزینه بدهی شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ترفندهای مدرن مدیریت، حسابداری، اقتصاد و بانکداری با رویکرد رشد کسب و کارها
  • کد COI اختصاصی: MTAEB12_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 143
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر سلیمی

ستاره امیری

چکیده

مهم ترین وظیفه مدیران مالی شرکت ها حداکثر نمودن ثروت سهامداران از طریق شناخت ابعاد مختلف مسائل مالی و عوامل اثرگذار بر وضعیت و ساختار مالی شرکت ها از جمله هزینه بدهی است. لذا این پژوهش به بررسی تاثیر اهرم های شرکت و محافظه کاری بر هزینه بدهی می پردازد. هزینه بدهی از تقسیم هزینه بهره بر بدهی های بلندمدت بدست می آید. انتظار می رود هرچقدر لایه های سرمایه گذاری شرکت بیشتر باشد هزینه بدهی شرکت نیز افزایش می یابد. همچنین انتظار می رود هرچقدر شرکت محافظه کارتر باشد هزینه بدهی بیشتری داشته باشد. جامعه آماری پژوهش شامل ۶۳۵ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است که براساس روش نمونه گیری حذفی ۱۲۷ شرکت به عنوان نمونه آماری، برای دوره زمانی ۱۳۸۹-۱۳۹۳ انتخاب شدند. داده این پژوهش از نظر هدف کاربردی و ارتباط بین متغیرها همبستگی می باشد. نحوه اجرای پژوهش توصیفی- پیمایشی و منطق اجرای پژوهش استقرایی و از داده های کمی گذشته نگر استفاده شده است. این پژوهش، به پیروی از پژوهش چن و هسو (۲۰۱۳) از یک فرضیه اصلی و دو فرضیه فرعی تشکیل شده است. جهت بررسی فرضیه های پژوهش از رگرسیون پانل دیتا استفاده گردید. نتایج نشان داد که اهرم های شرکت بر هزینه بدهی تاثیر معناداری دارد. همچنین یافته ها تاثیر معنادار محافظه کاری بر هزینه بدهی را تائید کردند. یافته های این پژوهش زمینه شناسایی عوامل موثر بر هزینه بدهی را فراهم می آورد و می تواند برای مدیران، صاحبان شرکت، سهامداران و سرمایه گذاران مفید باشد.

کلیدواژه ها

هزینه بدهی، اهرم های شرکت و محافظه کاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.