مکان یابی سد زیرزمینی به کمک GIS در آبخیز بفره سبزوار

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME02_405
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2045
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ربابه قارزی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی. گ

علی نجفی نژاد

استادیار گروه آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

امیراحمد دهقانی

-۴ استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

اسماعیل فیله کش

محقق ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سبزوار.

چکیده

یکی از روش های ذخیره آب که در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته استفاده از سدهای زیرزمینی است. سدهای زیرزمینی نسبت به روش های متداول ذخیره سطحی آب دارای مزایای فراوانی است. در این تحقیق مکان یابی سدهای زیرزمینی در آبخیز بفره سبزوار به کمک نرم افزارGIS مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفت و نقشه های مورد نیاز در محیط نرم افزار GIS 9.2 تهیه گردید. بررسی ها نشان داد مهمترین عوامل مؤثر در انتخاب محل های مناسب احداث سد زیرزمینی در یک رودخانه تحت عنوان دو گروه معیار کمی و کیفی مورد توجه قرار می گیرد. معیارهای کمی شامل داده های اقلیمی، هیدرولوژیکی و معیارهای کیفی شامل نقشه های توپوگرافی، انتخاب دره های مناسب، تصاویر ماهواره ای، فاصله از اراضی زراعی و مسکونی و فاصله از گسل ها، زمین شناسی، مسائل اقتصادی و اجتماعی می باشد.

کلیدواژه ها

مکان یابی، سدزیرزمینی، GIS، آبخیز بفره سبزوار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.