طراحی مدل مفهومی آموزش مجازی اثربخش برای دانش آموزان دوره ابتدایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و آموزش و پرورش با محوریت توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: MCCONF06_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا سنتی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی دانشگاه محقق اردبیلی

حسین تقوی

استادیار دانشگاه محقق اردبیلی

عادل زاهدبابلان

استاد دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

هدف تحقیق حاضر طراحی مدل مفهومی آموزش مجازی اثربخش برای دوره ابتدایی است. آموزش مجازی، پراهمیت ترین کاربرد فناوری اطلاعات است که در شکل نظام های گوناگون مانند یادگیری رایانه محور، یادگیری برخط، یادگیری برمبنای شبکه و آموزش تحت شبکه ارائه می شود .روش های آموزشی برپایه ی فضای مجازی در سال ۲۰۰۵ از طرف یونسکو به عنوان موثرترین روش یاددهی -یادگیری عنوان شده است. در ایران بر پایه تدابیر بالادستی، نظام آموزش وپرورش رسمی سه ساله اول ابتدایی را دوره اول ابتدایی و سه ساله دوم را دوره دوم ابتدایی می نامند. در دوره اول ابتدایی کودکان ۶ تا ۹ ساله در کلاس های اول، دوم و سوم استقرار می یابند و دوره دوم شامل کودکان ۹ تا ۱۲ ساله است که در کلاس های چهارم، پنجم، و ششم آموزش می بینند. با توجه به ویژگی های بدنی، ذهنی، اجتماعی، اخلاقی و عاطفی کودکان نیازمند به مدل های خاص آموزش مجازی برای آنان هستیم. از طرف دیگر آموزش و پرورش دیگر نمی تواند با مدل قبلی به نحو خوبی به آموزش بپردازد و باید دگرگونی های ساختاری و دیجیتالی را در دستورکار و اولویت کاری خود قرار دهد و همچنین در موقعیت های بحرانی، مانند شیوع بیماری کرونا و تعطیلی طولانی مدت مدارس ضرورت توجه به آموزش های مجازی و الکترونیکی بیش از قبل احساس می شود. بر اساس یافته های این پژوهش که با استفاده از روش کتابخانه ای انجام شده است مدل مفهومی آموزش مجازی اثربخش برای دانش آموزان دوره ابتدایی مشتمل بر شش عامل : ویژگی های یادگیرندگان ،ویژگی های مربیان ، موسسه و کیفیت خدمات ، زیرساخت و کیفیت سیستم ، کیفیت دوره آموزشی و انگیزه بیرونی می باشد.

کلیدواژه ها

مدل، آموزش مجازی،یادگیری الکترونیک، اثربخشی، دوره ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.