مروری برچگونگی مدیریت پسماندهای جامددر دانشگاه های دنیا و بررسی آن در دانشگاه تبریز

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی مدیریت پسماند
  • کد COI اختصاصی: NCWM06_329
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده تقی زاده

کارشناس ارشد مکانیزاسیون کشاورزی

حمیدرضا قاسم زاده

استاد دانشگاه تبریز

داوود داداشی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی

چکیده

مدیریت زائدات دانشگاه به عنوان زیرمجموعه ای اززائدات شهری چند دهه ای است که درکشورهای توسعه یافته درحال توسعه صورت میگیرد و دربسیاری از دانشگاه های دنیا برنامه های جامع برای مدیریت این زائدات طراحی شده است. که با اجرای آن می توان علاوه برکاهش تولید ضایعات و جداسازی آنها درمبدا درمبحث تولید ماده و انرژی و حفاظت از محیط زیست نیز به توسعه ای پایدار رسید . به همین منظور در سال 89 مطالعه ای برای تعیین کمیت و ترکیبات زائدات دانشگاه تبریز انجام شد طبق نتایج این مطالعه تولید روزانه زائدات جامد در دانشگاه تبریز حدود 2/5 تن بود که بیش از 86% آن میتواند از طریق برنامه های کاهش بازیافت و کمپوست سازی مدیریت شود میزان بالای پسماند های آلی دانشگاه تبریز زمینه ای برای بررسی های آغازین فرایند تولید کمپوست را فراهم نمودو با بررسی های صورت گرفته برروی درصد رطوبت میزان ph و نسبت کربن به نیتروژن پسماندهای آلی درسال 90 یک راکتور عمودی کمپوستینگ به منظور تولید کمپوست از زایدات آلی این دانشگاه ساخته شد.

کلیدواژه ها

مدیریت زائدات جامد، دانشگاه - کمپوست سازی - بازیافت - کاهش زائدات، زائدات آلی، پردیس دانشگاه تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.