اثرات نانوساختار حامل کاتچین بر روی برخی از ویژگیهای بیوشیمیایی کاهو در مقابل تنش شوری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی ، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AHCONF06_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 161
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهناز بهشتی گللو

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه محقق اردبیلی،اردبیل

سیدمهدی رضوی

استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه محقق اردبیلی،اردبیل

چکیده

در این مقاله ما اثرات نانوساختار حامل کاتچین را بر روی ویژگی های بیوشیمیایی پایه از جمله پروتئین کل، قند محلول و آنزیمهای آنتی اکسیدان در گیاه کاهو که تحت تنش شوری سدیم کلرید قرار گرفته اند را بررسی کردیم. برای تهیه این نانوکمپوزیت ۲۰میلی گرم کاتچین را در ۱۰ میلی لیتر اتانول و۱۰۰میلی گرم کربوکسی متیل سلولز را در۱۰۰میلی لیتر آب مقطر حل کرده محلول اول قطره قطره همراه با عمل ورتکس به محلول دوم اضافه شد. محلول حاصل سانتریفیوژ شد سپس محلول رویی را برداشته و خشک شد غلظت استفاده شده نانو کمپوزیت یک دهم و یک صدم پی پی ام هست بعد از تهیه این غلظتها گیاهان به وسیله این نانو کمپوزیت یک دهم و یک صدم پی پی ام تنها و همراه با ۱۰۰میلی مولار سدیم کلرید و یک دهم و یک صدم پی پی ام کاتچین به تنهایی و همراه ۱۰۰میلی مولار نمک تیمار شوند. مقدار پروتئین کل با تیمار تنش شوری کاهش پیدا کرد اما با تیمار نانو یک صدم پی پی ام به همراه ۱۰۰میلی مولار نسبت به بقیه تیمارها افزایش پیدا کرد .آنزیمهای کاتالاز، پلی فنل اکسیداز و پروتئاز با تیمار شوری کاهش پیدا کرد ولی با اعمال تیمار نانو کمپوزیت افزایش پیدا کردبیشترین مقدار آنزیم آسکوربات پراکسیداز مربوط به تیمار نانو یک صدم همراه با ۱۰۰ میلی مولار نمک بود.

کلیدواژه ها

کاتچین، کاهو، نانوساختار، تنش شوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.