بررسی تولیدات علمی دانشگاه کاشان در پایگاه استنادی اسکوپوس طی سال های ۲۰۱۶-۲۰۱۲
محل انتشار: دو فصلنامه علم سنجی کاسپین، دوره: 4، شماره: 1
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 274
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CJS-4-1_006
تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1401
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: علم سنجی حوزه ای نوین در علوم کتابداری و اطلاع رسانی است که جهت اندازه گیری کمی علوم در سطح ملی و بین المللی به منظور رتبه بندی نشریات، دانشگاه ها و کشورها استفاده می شود. هدف از این پژوهش تعیین وضعیت تولیدات علمی اعضای هیات علمی دانشگاه کاشان در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس از سال ۲۰۱۲ لغایت ۲۰۱۶ می باشد.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر به روش علم سنجی و منبع گردآوری داده ها پایگاه اسکوپوس بوده است. تولیدات علمی اعضای هیات علمی دانشگاه کاشان طی سال های ۲۰۱۶-۲۰۱۲ مورد بررسی قرار گرفت. داده های تحقیق پس از استخراج با استفاده از نرم افزارهای آماری Excel و SPSS نسخه ۲۰ توصیف و تحلیل شدند و برای پاسخ به فرضیه های پژوهش از آزمون های Anova و T-student استفاده شده است.
یافته ها: نتایج نشان داد بیشترین میزان تالیفات (۸۹/۳%) از نوع مقاله اصیل بوده که ۸۵/۴۹% آن توسط مردان تالیف شده است. اعضای هیات علمی با مرتبه استادی، بالاترین نرخ تولیدات علمی (۴۱/۲%) را به خود اختصاص دادند. گروه های مختلف آموزشی تفاوت معنی داری (P=۰/۳۱) از لحاظ تولید علمی با یکدیگر نداشتند؛ هر چند اعضای هیات علمی گروه علوم پایه با ۵۹/۵۵% و گروه مهندسی با ۳۶/۵۹% بیشترین مدارک علمی را تولید کرده اند.
نتیجه گیری: میزان تولیدات علمی دانشگاه کاشان در دوره مورد بررسی، روندی صعودی داشته است که خود عاملی موثر در بهبود و ارتقای جایگاه علمی این دانشگاه در میان دانشگاه های کشور و جهان می باشد.
کلیدواژه ها:
Faculty Members of Kashan University ، Scopus Citation Database ، Kashan University ، Scientometrics ، تولیدات علمی ، هیات علمی ، پایگاه استنادی اسکوپوس ، دانشگاه کاشان
نویسندگان
فاطمه عباسی نیاسر
Department of library and information science, Payame Noor University, Qom, Iran.
سعید غفاری
university of Payam-E-Noor
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :