استفاده از ملاس به عنوان جایگزین بخشی از الیاف سلولزی درکاغذ به منظور افزایش مقاومت آن

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی مدیریت پسماند
  • کد COI اختصاصی: NCWM06_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 911
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم مرعشی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع چوب و کاغذ

علی قاسمیان

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیرضا عشوری

استادیارسازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران

الیاس افرا

استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

با توجه به افزایش سهم الیاف بازیافتی درمقابل الیاف بکر لزوم بهبود خصوصیات فیزیکی و مکانیکی اینگونه الیاف زیاد شده است لذا صنایع به دنبال افزایش کیفیت محصولات کاهش هزینه ها و درنهایت افزایش سودآوری می باشند دراین تحقیق سعی شده است از ملاس که یکی از محصولات جانبی ضایعات کارخانجا ت قند است برای بهبودمقاومت های کاغذی بازیافتی استفاده شود با توجه به اینکه بخش جنوبی ایران یکی از کمربندیهای نیشکر محسوب می شود ملاس بخش عظیمی از پسماندهای کشاورزی ایران را به خود اختصاص میدهد این ماده حاوی درصد بالایی از قندها از قبیل ساکارز 32-44% گلوکز و فروکتور 10-15% می باشد که با روشهای اقتصادی قابل بازیابی نیستند این قندها به دلیل دارا بودن ابعاد کوچک درحد نانو می توانند به ترتیب در 88 و 86/5 درصد حجم منافذ دیواره سلولی نفوذ کرده و با ایجاد پیوندهای هیدروژنی باعث افزایش مقاومت کاغذ و توانایی جذب آب به ویژه در کاغذهای بازیافتی گردند.

کلیدواژه ها

ملاس - پسماندکشاورزی - کاغذهای بازیافتی - ویژگیهای مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.