تأثیر کود ازته و ریزوبیوم بر وزن خشک، انتقال مجدد و عملکرد بوته لوبیا قرمز رقم صیاد در شهرستان ازنا
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 855
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_1148
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
تأمین مواد غذایی و افزایش انتقال مجدد مواد فتوسنتری از طریق مصرف کود شیمیایی و بیولوژی یکی از راههای افزایش عملکرد میباشد. بههمین منظور اثر کود ازته و ریزوبیوم بر وزن خشک، انتقال مجدد و عملکرد لوبیا قرمز رقم صیاد، در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار در مرکز خدمات جهاد کشاورزی شهرکالمهدی شهرستان ازنا در سال 1388 با تیمارهای صفر(شاهد)، 100 و 200 کیلوگرم در هکتار اوره و ریزوبیوم تنها، ریزوبیوم+30 و ریزوبیوم+50 کیلوگرم در هکتار اوره مورد بررسی قرار گرفت. بهکارگیری کود شیمیایی ازته و ریزوبیوم باعث افزایش معنیدار وزن خشک کل اندامهای رویشی بوته در زمان گلدهی و رسیدگی، درصد وزن خشک ساقه و میزان، کارایی و سهم انتقال مجدد مواد فتوسنتزی و عملکرد بوته گردید. بهطوریکه بیشترین مقدار این صفات در مصرف 200 کیلوگرم در هکتار اوره و کمترین در عدم استفاده از هر دو نوع کود شیمیایی و زیستی بهدست آمد. اما مصرف کود باعث کاهش درصد وزن خشک برگ شد. البته در بیشتر مواد تفاوت معنیداری بین تیمار 200 کیلوگرم و ریزوبیوم + 50 کیلوگرم در هکتار اوره مشاهده نشد. بنابراین با توجه به نتایج فوق میتوان با مصرف کود ضمن افزایش عملکرد از طریق فتوسنتز جاری و انتقال مجدد با بهکارگیری کود بیولوژی از مصرف کود شیمیایی کاست و تولید را به سمت کشاورزی پایدار سوق داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین پورهادیان
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان لرستان- واحد ازنا
نبی هداوند
کارمند جهاد کشاورزی استان لرستان شهرستان ازنا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :