ارزیابی تجمع نانو ذرات فایتولیت در توده های بومی جو
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 909
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_1129
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
سیلیس(Si ) دربسیاری از گیاهان به صورت جامد ذخیره شده و ذرات سیلیکاتی داخل و خارج سلولی را می سازد . این ذرات فیتولیتهای شیشه ای هستند که در گیاهان تولید می شوند و برای رشد، مقاومت در برابر آسیبهای فیزیکی، آفات، بیماریهای قارچی،تنش های خشکی و سرما ضروری اند. به منظور ارزیابی تجمع نانو ذرات فایتولیت در توده های بومی جو، 1833 توده در قالب طرح اگمنت در مزرعه پژوهشی موسسه تحقیقات خیرآباد در سال89 کاشته شد.از1833 توده کاشته شده 100 توده با عملکردهای ماکزیمم و مینیمم انتخاب شد و میزان سیلیکون ذخیره شده اندازه گیری شد.نتایج حاصل از تجزیه کلاستر به روش وارد ،100 ژنوتیپ ارزیابی شده را در 5 گروه متفاوت قرار داد. گروه 3 حاوی ژنوتیپ های با شماره بانک ژن IG36057،IG25778 ، IG21879،IG27907، IG35127 دارای عملکرد و میزان سیلیکون بالایی بودند. گروه 5 دارای حداقل عملکرد و میزان سیلیکون بود. از ژنوتیپ های متعلق به گروههای فوق می توان در طرح های اصلاحی آینده استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعیده میرزایی دولت آبادی
دانشجوی کارشناسی ارشد
رضا فتوت
استادیاران گروه زراعت واصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
علیرضا واعظی
استادیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :