میزان رضایت مندی استفاده کنندگان کتابخانه های عمومی استان خراسان شمالی از فضا و معماری کتابخانه ها
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 174
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PUBLIJ-17-3_002
تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401
چکیده مقاله:
هدف: هدف از انجام پژوهش حاضر تعیین میزان رضایت مندی استفاده کنندگان کتابخانههای عمومی خراسان شمالی از معماری کتابخانه ها و بررسی نقاط قوت و ضعف معماری آن ها می باشد.
روش: روش پژوهش پیمایشی- توصیفی و ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه است. جامعه آماری شامل کلیه افراد شهرنشین استان خراسان شمالی که امکان استفاده از کتابخانههای عمومی را دارند و نیز کتابداران و مدیران کتابخانه های عمومی میباشد. حجم نمونه آماری ۱۴۰ نفر برآورد و برای نمونهگیری از روش تصادفی طبقهبندی شده استفاده گردید. همچنین بررسی و تحلیل دادهها به کمک نرمافزار spss۱۶ انجام شد.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که میزان رضایت مندی در ۵ معیار از ۹ معیار معرفی شده، کم تر از حد متوسط (۳) است. همچنین بالاترین میانگین وزنی (۳.۳۴) تنها اندکی بالاتر از حد متوسط (۳) است. بنابراین چنین به نظر میرسد که میزان رضایت مندی در معیارهای عمومی ارزیابی معماری کتابخانه ها در مجموع نسبتا پایین است. از نظر پرسششوندگان وجود فضاهای جنبی و رفاهی نسبتا مهم توصیف شد. میانگینهای وزنی پرسشهای مربوط به میزان مشکلات و ضعفهای معماری فضاهای اصلی کتابخانهها (۳.۱۷ تا ۴.۰۳) نشان داد که از نظر پرسششوندگان معماری داخلی فضاهای اصلی کتابخانهها در مجموع دارای شرایط نامطلوبی بوده و مشکلات زیادی دارد. همچنین بین «میزان رضایت مندی کلی از فضاهای کتابخانه» و سایر معیارهای عمومی ارزیابی معماری کتابخانه رابطه معنی دار و مستقیم مشاهده شد. بین «میزان رضایت مندی کلی از فضاهای کتابخانه» در بین سه گروه مدیران، کتابداران و مراجعان، تفاوت معنی دارای مشاهده نشد.
اصالت/ارزش: یافته های این پژوهش میتواند به مسئولان و مدیران بخشهای مرتبط در شناسایی نقاط قوت و ضعف معماری فضاهای کتابخانهای و در تصمیمسازی و سیاستگذاری متناسب کمک کند. همچنین یافته های این پژوهش میتواند به برنامهریزان، مشاوران، طراحان و معماران کتابخانه در برنامهریزی کالبدی مناسب و طراحی کارآمد و هماهنگ با نیازهای مراجعان یاری رساند.
کلیدواژه ها:
Satisfaction ، Library architecture ، Library design ، Library environment ، North Khorasan Province ، Iran Public Libraries Foundation ، معماری کتابخانه ، طراحی کتابخانه ، فضاهای کتابخانه ای ، خراسان شمالی
نویسندگان
رضا مرادپور
Bojnourd University
محمد مهوش
Bojnourd University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :