بررسی میزان همخوانی عبارت های جستجوی کاربران با اصطلاحات پیشنهادی مقالات در پیشینه های کتابشناختی پایگاه های اطلاعاتی لاتین EBSCO و IEEE

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 153

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PUBLIJ-23-2_008

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401

چکیده مقاله:

هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی میزان همخوانی بین کلیدواژه های جستجوی کاربران با اصطلاحات پیشنهادی پایگاه های اطلاعاتی است. پایگاه های اطلاعاتی محتوای موضوعی مدارک خود را با استفاده از واژگان زبان طبیعی یا زبان کنترل شده، در فیلدهای کتابشناختی مشخصی که همراه با سایر اطلاعات کتابشناختی مدرک همراه است، نمایان می کنند که اصطلاحات پیشنهادی مقالات نامیده می شوند. روش: این پژوهش از نوع کاربردی است و به روش تحلیل محتوا انجام گرفته است. جامعه آماری این پژوهش، پایگاه های اطلاعاتی ابسکو و آی تریپل ای بودند که تراکنش های ثبت شده طی یک دوره سه ماهه مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: یافته ها نشان دادند که در هر دو پایگاه اطلاعاتی، همخوانی کامل کلیدواژه های جستجوی کاربران با اصطلاحات پیشنهادی آزاد از اصطلاحات پیشنهادی کنترل شده پایگاه‎ها بیشتر بود. حال آنکه میزان همخوانی نسبی کلیدواژه های جستجوی کاربران با اصطلاحات پیشنهادی کنترل شده بیش از اصطلاحات پیشنهادی آزاد بود. همچنین بین میزان همخوانی کلیدواژه های جستجوی کاربران با هریک از انواع اصطلاحات پیشنهادی، تفاوت معناداری مشاهده شد. نتایج نشان دادکه این اصطلاحات توانمندی بالایی برای به کارگیری در نمایه سازی منابع، انتخاب اصطلاحات اصطلاحنامه ها و منبع انتخاب کلیدواژه های جستجو در فرایند توسعه جستجو دارند. اصالت/ارزش: ارزش این مقاله در نشان دادن ارزش کلیدواژه‎های آزاد در جستجوی متون از طریق وبگاه‎ها و لزوم توجه بیشتر به آنها در نمایه‎سازی خودکار و نیمه‎خودکار متون در پایگاه‎های اطلاعاتی است.  

نویسندگان

اعظم صنعت جو

Ferdowsi University of Mashad

حمیده رجبیان

Ferdowsi University of Mashad

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Dutta,B., Majumder, Krishnapada & Sen, B.K. (۲۰۰۸). Classification of keywords ...
  • Gil-Leiva,I. & Alonso-Arroyo, A.(۲۰۰۷).Keywords given by authors of scientific articles ...
  • Voorbij, H.J. (۱۹۹۸). Title keywords and subject descriptors: A comparison ...
  • ارسطوپور، شعله (۱۳۸۵). بررسی میزان همخوانی سرعنوان های موضوعی فارسی ...
  • انصاری، مریم (۱۳۷۷). بررسی انطباق میان توصیفگرهای نمایه سازی و ...
  • ایرانشاهی، محمد(۱۳۸۴). بررسی میزان همخوانی کلیدواژه های عنوان و توصیفگرهای ...
  • شریف، عاطفه(۱۳۹۱). شناسایی و تحلیل ابعاد ساختاری و مفهومی فهرست ...
  • فضیلت، مریم ( ۱۳۸۸). بررسی میزان همپوشانی و رابطه ی ...
  • نوکاریزی، محسن.، دهقانی، کلثوم. (۱۳۹۰). بررسی میزان همخوانی کلیدواژه های ...
  • نیک زمان، امیر (۱۳۸۹). تحلیل همخوانی شکلی و واژگانی جستجوهای ...
  • نمایش کامل مراجع