بررسی تطبیقی تاثیر اطلاعات تصویری و متنی بر ادراک اطلاعات سلامت دانش آموزان دختر دوره متوسطه شهر تهران
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 213
فایل این مقاله در 31 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PUBLIJ-26-3_004
تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401
چکیده مقاله:
هدف: پژوهش حاضر با هدف مطالعه تاثیر ارائه اطلاعات متنی در مقایسه با ارائه اطلاعات تصویری (اینفوگرافیک) بر ادراک اطلاعات سلامت دانشآموزان دختر دوره متوسطه شهر تهران انجام شده است. با توجه به اینکه جامعه نوجوان و دانشآموز به عنوان یکی از ذینفعان اصلی کتابخانههای عمومی و آموزشگاهی هستند، نتایج و یافتههای پژوهش حاضر میتواند در بحث یادگیری و یادداری نوجوانان مورد توجه این نوع کتابخانهها قرار گیرد.
روش: پژوهش حاضر به روش آزمایشی و نیمهتجربی صورت گرفت و پیشآزمون و پسآزمون در دو گروه اجرا شد. جامعه آماری این پژوهش دانشآموزان دبیرستان دخترانه بشری مشغول به تحصیل بودند. ابتدا به صورت تصادفی دو گروه انتخاب شد و به صورت تصادفی یک گروه به اطلاعات متنی سلامت و گروه دیگر به اطلاعات تصویری (اینفوگرافیک) سلامت اختصاص یافت. حجم نمونه در هر گروه ۱۵ نفر و جمعا ۳۰ نفر بود. پیشآزمون روی هر دو گروه اجرا شد و در نهایت، از هر دو گروه پسآزمون یادگیری و یادداری گرفته شد و نتایج به دست آمده با آمار توصیفی و آزمون تی مستقل و وابسته مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. ابزار این پژوهش پرسشنامه محققساخته بود و پرسشها بر اساس اطلاعات متنی و تصویری ای که در اختیار دانشآموزان قرار گرفت تدوین شد.
یافته ها: یافتههای پژوهش نشان داد که میانگین نمرات دو گروه دانشآموزان مورد آزمون اطلاعات متنی و اطلاعات تصویری (اینفوگرافیک) در پیش آزمون برابر است و تفاوت میانگین های مشاهده شده برای نمرات پیش آزمون از نظر آماری معنادار نیست. همچنین، میانگین نمرات دو گروه دانشآموزان مورد آزمون اطلاعات متنی و اطلاعات تصویری در پس آزمون یادگیری برابر است و تفاوت میانگین های مشاهده شده برای نمرات پس آزمون یادگیری از نظر آماری معنادار نیست؛ یعنی اطلاعات متنی و اینفوگرافیک به یک میزان باعث افزایش یادگیری دانشآموزان شده اند و از نظر افزایش یادگیری تفاوتی با هم ندارند. به علاوه، میانگین نمرات دو گروه دانشآموزان مورد آزمون اطلاعات متنی و اطلاعات تصویری (اینفوگرافیک) در پس آزمون یادداری نیز برابر است و تفاوت میانگین های مشاهده شده برای نمرات پس آزمون یادداری از نظر آماری معنادار نیست؛ یعنی اطلاعات متنی و اینفوگرافیک به یک میزان باعث یادداری شده اند و تفاوتی با هم ندارند.
اصالت/ارزش: نتایچ پژوهش حاضر نشان داد که اطلاعات متنی و اطلاعات تصویری (اینفوگرافیک) به یک میزان باعث افزایش یادگیری و یادداری آزمودنیها شده اند و از نظر افزایش یادگیری و یادداری با هم تفاوتی ندارند. بر اساس این پژوهش همچنین میتوان نتیجه گرفت که با وجود پیشرفت قالبها و رسانههای اطلاعاتی هنوز متن جایگاه مهمی در یادگیری و یادداری آزمودنیها دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهره غفاریان مهربانی
University of Tehran, Tehran, Iran
علیرضا نوروزی
Department of KIS, University of Tehran, Tehran, Iran
سپیده فهیمی فر
Department of KIS, University of Tehran, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :