پیش بینی اضطراب بیماری کووید-۱۹ براساس تنش ادراک شده و حساسیت اضطراب در پرستاران: نقش میانجی انعطاف پذیری شناختی
محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 11، شماره: 3
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 299
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-11-3_001
تاریخ نمایه سازی: 21 خرداد 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: یکی از گروه های خطر در بیماری کووید-۱۹ پرستاران هستند. لذا پژوهش حاضر با هدف پیش بینی اضطراب بیماری کووید-۱۹ براساس تنش ادراک شده و حساسیت اضطراب در پرستاران با نقش میانجی انعطاف پذیری شناختی در سال ۱۳۹۹ انجام شد.
روش کار: مطالعه حاضر توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش کلیه پرستاران مشغول به کار در بیمارستان های شهر کرج در سال ۱۳۹۹ بودند که با روش نمونه گیری در دسترس از بیمارستان های شهیدرجایی، امام علی، تخت جمشید و البرز شهر کرج تعداد ۴۵۰ تن انتخاب شدند. داده ها با "مقیاس اضطراب بیماری کرونا " (Corona Disease Anxiety Scale)، "شاخص حساسیت اضطراب" (Anxiety Sensitivity Index)، "مقیاس تنش ادراک شده" (Perceived Stress Scale) و "مقیاس انعطاف پذیری شناختی" (Cognitive Flexibility Scale) جمع آوری شد. روایی ابزارها از طریق روایی محتوا به روش کیفی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ بررسی شد. داده های به دست آمده در نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۲ و آموس نسخه ۲۶ تحلیل شد.
یافته ها: بین تنش ادراک شده و حساسیت اضطراب با اضطراب بیماری کووید-۱۹ همبستگی مثبت معناداری وجود دارد (۰۱/۰>P). الگوی اصلاح شده از برازش مطلوبی برخوردار بود (۰۷۱/۰=RMSEA، ۹۷۴/۰=GFI، ۹۷۵/۰=IFI و ۰۵/۰>P-value). همچنین نتایج حاکی از تایید نقش میانجی انعطاف پذیری شناختی در پیش بینی اضطراب بیماری کووید-۱۹ براساس تنش ادراک شده و حساسیت اضطراب بود.
نتیجه گیری: متغیر انعطاف پذیری شناختی دارای نقش میانجی در ارتباط بین حساسیت اضطراب و تنش ادراک شده با اضطراب بیماری کووید-۱۹ است. لذا برای کاهش اضطراب بیماری کووید-۱۹ در پرستاران، روش های آرام سازی تدریجی و حساسیت زدایی منظم برای مدیریت اضطراب بیماری کووید-۱۹ پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سارا شمس
Islamic Azad University of Tehran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :