تاثیر تحولات بیداری اسلامی بر روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 141
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PRIW-4-2_007
تاریخ نمایه سازی: 17 خرداد 1401
چکیده مقاله:
بیداری اسلامی و متعاقب آن تغییر در نظام های سیاسی و بروز بحران در برخی کشورهای منطقه، تاثیرات عظیمی بر تعاملات سیاسی- امنیتی منطقه خلیج فارس گذاشته است. ازسویی ایران به دنبال افزایش روابط با دولت های جدید، برای تقویت همکاری های منطقه ای و حل مسائل منطقه ای ازجمله بحران سوریه است و ازسوی دیگر، رقابت های جدیدی بین ایران و سایر بازیگران منطقه ای مانند عربستان، برای حفظ منافع ژئوپلیتیک و ایدئولوژیک این بازیگران در منطقه، پدیدار شده است. پژوهش حاضر رفتار سیاست خارجی ایران و عربستان را درقبال بیداری اسلامی بررسی می کند. سوال اصلی این است: بیداری اسلامی چه تاثیری بر تعاملات سیاسی- امنیتی منطقه، به خصوص بر مناسبات دو کشور بزرگ منطقه، یعنی ایران و عربستان، داشته و منشا چه فرصت ها و تهدیداتی بوده است؟ فرضیه ای که سعی در آزمون آن داریم، این است که به دلیل ویژگی های ژئوپلیتیک، ژئواکونومیک و ژئوکالچرال منطقه خلیج فارس و ارتباط مستقیم آن با منافع قدرت های بزرگ، بیداری اسلامی به تخاصم و تیرگی روابط میان دو کشور منجر شده است.
کلیدواژه ها:
Islamic Republic of Iran ، Saudi Arabia ، Islamic Awakening ، Middle East ، جمهوری اسلامی ایران ، عربستان سعودی ، بیداری اسلامی ، خاورمیانه
نویسندگان
جلال میرزائی
Shahid Bahonar University
احسان حمایتیان
School of International Relations, Foreign Affairs Ministry
محمدحسن خواجوئی
School of International Relations, Foreign Affairs Ministry
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :