زمینه های امنیتی شدن منطقه خاورمیانه در بستر دیدگاه زبانشناختی ساختارگرا
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 191
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PRIW-4-3_003
تاریخ نمایه سازی: 17 خرداد 1401
چکیده مقاله:
خاورمیانه به واسطه مسیر ارتباطی، منابع انرژی، تجربیات امپریالیستی، تعارضات فرهنگی اش و شرایط ژئوپلیتیکی خود، محیطی واقع گرایانه و مبتنی بر معضلات ناشی از امنیت دولتی، ملی و منطقه ای یافته است. به گونه ای که این شرایط منجر به صلح و ثبات برای منطقه خاورمیانه نبوده است. بنابراین، بررسی فرآیند شکل گیری مسائل امنیتی در خاورمیانه در قالب نظام مبتنی بر تحلیل زبان شناختی ساختارگرا دارای اهمیت است. هدف از پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر در تعریف امنیتی منطقه خاورمیانه است. سوال اصلی پژوهش این است که چه عواملی در فرآیند شکل گیری معضل امنیتی خاورمیانه دخیل هستند. فرضیه پژوهش بیانگر این است که شکل گیری تعاریف و مسائل امنیتی خاورمیانه ناشی از عوامل زبانشناختی است که در اثر تولید نشانه های امنیتی غرب به وجود آمده است. این پژوهش با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و بهره گیری از متون و آمار معتبر همچنین روش تحلیل زبانشناختی ساختارگرا بیانگر این نتیجه است که منطقه خاورمیانه دراثر تولید نشانه های توسط عوامل بیرون از جامعه زبانی خود در بستر شرایط داخلی منجر به ارجاع دال خاورمیانه به مدلول خاصی شده است که منطقه خاورمیانه را بیش از پیش امنیتی ساخته است، امنیتی که در آن صرفا بحران تولید می شود.
کلیدواژه ها:
Middle East ، Security Problems ، Linguistic Structure ، Security ، خاورمیانه ، مسائل امنیتی ، تحلیل زبان شناختی ساختارگرا ، امنیت
نویسندگان
محمدرضا حاتمی
Payam-e-Noor University
حامد روشن چشم
Science and Resezrch Branch, Islamic Azad University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :