تاثیر اسیدیته (pH ) بر رشد برخی گونه های آنتاگونیستی قارچ تریکودرما در شرایط آزمایشگاهی
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,433
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_822
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
به منظور کاربرد گونه های تریکودرما بعنوان کنترل بیولوژیک، توجه به پارامتر های محیطی تاثیر گذار بر عوامل بیوکنترل در خاک از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نژاد های بیوکنترل تریکودرما در خاک های کشاورزی با pH مشخص بکار گرفته می شوند. بنابراین جمع آوری اطلاعاتی پیرامون تاثیر pH بر روی رشد میسلیوم اهمیت دارد. در این بررسی تاثیر pH بر روی رشد میسلیومی 4 گونه تریکودرما شامل Trichoderma harzianum، T. virens، T. atroviridae و T.koningii در محیط کشت سیب زمینی دکستروز آگار در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. pH نهایی (4، 5، 5/5، 5/6 و 7) با استفاده از اسید کلریدریک و NaOH قبل از اتوکلاو تنظیم شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد که pH های مختلف و چهار گونه تریکودرما و تلفیق آنها دارای تفاوت معنی داری در سطح 1 درصد بوده اند. بهترین pH 5 بود که قارچ توانست بیشترین میانگین رشد را در این محدوده pH داشته باشد و اختلاف معنی داری نیز با pH 5/5 نداشت. بیشترین رشد گونه های تریکودرما مربوط به T. koningii بود که در 5 pH پس از 3 روز توانست 5/21 میلی متر رشد نماید و همچنین کمترین رشد را نیز T. koningii در 4 pH داشت که فقط توانست 5 میلی متر رشد نماید و پس از آن رشدش کاملاً متوقف شد
نویسندگان
فاطمه سلطانی نژاد
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی
کامران رهنما
دانشار گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :