طراحی مدل کاربردی کنترل آماری فرایند به روش مد و میانه فازی و مقایسه نتایج آن با روش کلاسیک ( مطالعه موردی شرکت صنعتی داداش برادر)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 300

فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_DMOR-7-1_007

تاریخ نمایه سازی: 17 خرداد 1401

چکیده مقاله:

هدف: کنترل آماری فرآیند مجموعه ای توانا از ابزارهای حل مشکل است که باعث ثبات در فرآیندهای تولیدشده و توانایی تولید محصول باکیفیت را بالا می برد. نمودارهای کنترل کلاسیک با استفاده از داده های دقیق و معین، فرآیندهای تولیدی را در دو گروه تحت کنترل یا خارج از کنترل قرار می دهند، درحالی که مجموعه های فازی با تعریف توابع عضویت پیوسته و استفاده از داده های مبهم و نامعین با بهره گیری از اعداد فازی مثلثی و ذوزنقه ای، به صورت دسته های تحت کنترل، نسبتا تحت کنترل، نسبتا خارج از کنترل و خارج از کنترل طبقه بندی نموده و سطح کیفی محصول را به صورت واقعیتر بیان می کنند.روش شناسی پژوهش: این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی و توصیفی می باشد و باهدف طراحی مدل کاربردی کنترل آماری فرآیند به روش مد و میانه فازی و مقایسه نتایج آن با روش کلاسیک در شرکت صنعتی داداش برادر تبریز اجراشده است. روش جمع آوری اطلاعات برای اجرای مدل از سیستم نمونه گیری در ایستگاه بازرسی تبعیت می کند و به صورت ۳۰ نمونه ۵۰ تایی انواع شکلات است.یافته ها: با توجه به نقص های هفت گانه شکلات که شامل: رنگ، طعم، ماسیدگی، شکوفه شکر، عوامل بافتی و مواد خارجی می باشد، ماهیت شکلات های تولیدی مشخص گردید. در روش کلاسیک ۲۸ مورد تحت کنترل و فقط ۲ مورد خارج از کنترل شناسایی گردید، اما در بررسی با روش SPC فازی ۲۰ نمونه تحت کنترل، ۴ نمونه نسبتا تحت کنترل، ۴ نمونه نسبتا خارج از کنترل و ۲ نمونه خارج از کنترل بودند.اصالت/ارزش افزوده علمی: نتایج تحقیق حساس بودن روش SPC فازی را نسبت به روش کلاسیک نشان می دهد، درنتیجه شناسایی تغییرات فرآیند دقیق تر و سریعتر است، و بر این اساس پیشنهادات کاربردی به شرکت مذکور ارائه گردید.

کلیدواژه ها:

شرکت صنعتی داداش برادر ، SPC فازی ، مد فازی ، ، میانه فازی

نویسندگان

بهاور آذرمی زاد

گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، اقتصاد و حسابداری، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.

کمال الدین رحمانی یوشانلوئی

گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، اقتصاد و حسابداری. واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.

علیرضا بافنده زنده

گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، اقتصاد و حسابداری. واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.

سیروس فخیمی آذر

گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، اقتصاد و حسابداری. واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Alizadeh, H. M., & Ghomi, S. M. T. (۲۰۱۱). Fuzzy ...
  • Cheng, C. B. (۲۰۰۵). Fuzzy process control: construction of control ...
  • Erginel, N., Sentürk, S., Kahraman, C. , & Kaya, I. ...
  • Gülbay, M., Kahraman, C., & Ruan, D. (۲۰۰۴). α‐Cut fuzzy ...
  • Zhang, D., & Lu, Q. (۲۰۱۶). Robust regression analysis with ...
  • نمایش کامل مراجع