بررسی سمیت تدخینی اسانس استخراج شده از گل برگ درخت انار Punica granatum بر علیه بالغین دو نوع حشره آفت انباری
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,085
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_783
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
در این تحقیق میزان کشندگی اسانس استخراج شده از گلبرگ خشک شده درخت انار به صورت تدخینی بر روی بالغین دو آفت انباری مهم و کلیدی، سوسک زیان آور غلات( Rhizopertha dominica) و سوسک چهار نقطه ای حبوبات Callosobruchus maculatus F.)) در شرایط آزمایشگاهی (رطوبت نسبی5 ±60 درصد و درجه حرارت 2±27) در سه زمان متفاوت 24، 48 و 72 ساعت مورد اندازه گیری قرار گرفت. غلظت های به کار رفته سوسک زیان آور غلات 50، 46/70، 54/99، 60/140، 200 میکرولیتر در250 لیتر هوا و برای سوسک چهار نقطه ای حبوبات غلظت های 30، 88/46، 28/73، 55/114، 180 میکرولیتر در250 لیترهوا که یک تیمار به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. این تحقیق دربهار سال 1389 در آزمایشگاه حشره شناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه انجام گرفت. بنا به نتایج حاصله سوسک زیان آور غلات گونه مقاومتر و سوسک چهار نقطه ای حبوبات گونه حساس تر شناخته شدند. نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد اختلاف معناداری بین مرگ و میر ناشی از غلظت های مختلف اسانس و زمان های مختلف کاربرد اسانس وجود داشته است (01/0P < ). بر اساس نتایج این تحقیق، اسانس گل برگ انار دارای این قابلیت می باشد که بعنوان عوامل کنترلی بلغوه در برنامه های کنترل آفات مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
اسانس های گیاهی ، تلفات ، گل برگ انار ، سوسک زیان آور غلات ، شپشه قرمز آرد ، سوسک چهارنقطه ای حبوبات
نویسندگان
علیرضا عسکری کوچی
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه حشره شناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومی
رقیه فولادی تازه کند
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه حشره شناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومی
حمید محمودپورخوشه مهر
دانشجوی دانشگاه ارومیه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :