بررسی ترکیب شیمیایی و اثرات ضد میکروبی و حسی اسانس زیره سبز در پنیر سفید ایرانی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,284

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_657

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

امروزه مصرف کنندگان با توجه به اثرات مضر نگهدارنده‌های شیمیایی و سنتتیک خواهان استفاده از نگهدارنده‌های طبیعی با دامنه وسیع فعالیت های بیولوژی مشتق از منابع گیاهی، حیوانی و میکروبی هستند تا علاوه بر افزایش زمان ماندگاری غذا از اثرات مضر نگهدارنده‌های شیمیایی مصون باشند. ترکیب شیمیایی اسانس زیره سبز و فعالیت ضد باکتریایی آن علیه لیستریا مونوسیتوژنز در طی دوره رسیدن و نگهداری پنیر سفید ایرانی به همراه تاثیر حسی آن در آزمایشگاه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه ارزیابی شد. نتایج آنالیز شیمیایی اسانس این گیاه با استفاده از گاز کروماتوگرافی متصل به طیف نگار جرمی منجر به شناسایی16 ترکیب با مجموع 48/97 درصد شد. که در این میان کومین آلدهید با 02/29 درصد ترکیب عمده اسانس زیره سبز را تشکیل می داد. یافته نشان داد که اسانس مذکور در دو غلظت 04/0 و 06/0 درصد در پنیر از بالاترین تأثیر بر رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز برخوردار بود، به گونه ای که در تیمار اسانس 06/0 درصد در پنیر میزان کاهش این باکتری در مقایسه با گروه کنترل بیش از 1 log10 cfu g-07/3 بود (05/0P<). نتایج حاصل از ارزیابی خصوصیات حسی پنیر سفید ایرانی نشان داد که غلظت02/0 درصد اسانس زیره سبز از بالاترین پذیرش حسی برخوردار بود. با توجه به نتایج بدست آمده این اسانس از توان ضد میکروبی بسیار بالایی برخوردار بوده و بنابراین می توان از این اسانس در ترکیب با سایر نگهدارنده ها جهت محافظت مواد غذایی بویژه فرآورده های لبنی در مقابل میکروارگانیسم های عامل عفونت و مسمومیت بهره جست

نویسندگان

علی احسانی

استادیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبر

رزاق محمودی

استادیار گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه

نسیم حلال خور

دانش آموخته دکترای عمومی دامپزشکی دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Gachkar, L, Yadegari, D., Rezaei, M.B., et al., (2007). Chemical ...
  • Iacobellis, N.S., Cantore, P.L, Capasso, F., Senatore, F. (2006). Antibacterial ...
  • Smith p, Stewart J and Fyfe L, (2001).The potential application ...
  • Lis-Balchin, M., Deans, S.G, Eaglesham, E., (1998). Relationship between Bioactivity ...
  • Meilgaard, M.C., Civille, G.V., Carr, B.T.(1991). Sensory evalution techniques. _ ...
  • Zaika LL, Kissinger JC and Wasserman AE, _ (1983). Inhibition ...
  • نمایش کامل مراجع