اثرات سطوح مختلف گیاه دارویی گزنه در مراحل آغازین و رشد بر کیفیت لاشه و فراسنجههای بیوشیمیایی سرم خون جوجههای گوشتی
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,029
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_616
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
این آزمایش به منظور ارزیابی اثرات استفاده از سطوح 75/0 و 5/1 درصدی از گیاه دارویی گزنه در مراحل آغازین و رشد بر کیفیت لاشه و فراسنجههای بیوشیمیایی سرم خون جوجههای گوشتی انجام گردید. این طرح در تابستان سال 1389 در مجتمع آموزشی دانشگاه آزاد مراغه انجام گرفت. در این آزمایش تعداد 324 قطعه جوجه گوشتی سویهی راس- 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار (هر تکرار دارای 12 قطعه جوجه) از سن 1 تا 42 روزگی مورد آزمایش قرار گرفتند. گروههای آزمایشی شامل 1) شاهد (بدون استفاده از گزنه)، 2) دارای 75/0 گزنه در مراحل آغازین و رشد، 3) دارای 75/0 درصد گزنه در مرحلهی رشد، 4) دارای 75/0 گزنه در مرحلهی آغازین، 5) دارای 5/1 درصد گزنه در مرحلهی آغازین و 75/0 درصد در مرحلهی رشد، 6) دارای 75/0 درصد گزنه در مرحلهی آغازین و 5/1 درصد در مرحلهی رشد، 7) دارای 5/1 درصد گزنه در مرحلهی رشد، 8) دارای 5/1 درصد گزنه در مرحلهی آغازین و 9) دارای 5/1 درصد گزنه در مراحل آغازین و رشد بودند. نتایج حاصله نشان داد که استفاده از سطوح مختلف گیاه دارویی گزنه در مراحل آغازین و رشد دارای اثرات معنیداری بر صفات لاشهی جوجههای گوشتی میباشد (05/0> ) اما در فراسنجههای بیوشیمیایی سرم خون تأثیر معنیداری مشاهده نگردید بالاترین درصد سینه و ران (04/35) و (29/26) در گروه آزمایشی 9 با استفادهی 5/1 درصدی از گیاه دارویی گزنه در مراحل آغازین و رشد، بالاترین درصد سنگدان (76/3) در گروه آزمایشی 6 و بالاترین درصد جگر (63/3) در گروه آزمایشی 7 حاصل گردیدند
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سمیه نصیری
دانش آموخته ی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :