مطالعه تاثیر برنامه های نوری مختلف بر تیتر ایمنوگلوبولین تام پلاسمای جوجه های گوشتی
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 935
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_475
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
این طرح به منظور بررسی تاثیر برنامه های نوری مختلف بر غلظت ایمنوگلوبولین تام به عنوان یک شاخص مهم ایمونولوژیک در جوجه های گوشتی انجام شد. بدین منظور 288 قطعه جوجه نر یک روزه راس 308 به طور تصادفی به سه گروه 96 تایی با هشت تکرار تقسیم شدند و جوجه های هر گروه در سالنی مجزا در پن های 12 تایی قرار گرفتند. تا روز هفتم برنامه نوری هر سه سالن مشابه بود ، از روز هشتم تا پایان دوره سالن یک 23 ساعت روشنایی 1 ساعت خاموشی (CL) ،سالن دو 18 ساعت روشنایی و 6 ساعت خاموشی مداوم (EL)، سالن سه 14 ساعت روشنایی و 10 ساعت خاموشی مداوم (FL) پرورش داده شدند. در هر سه سالن به جز برنامه نوری تمام شرایط مدیریتی یکسان بود و در هر سه سالن از دان آماده به شکل پلت استفاده گردید. در 42 روزگی خون گیری انجام و سرم جدا شد و پس از آن با استفاده از روش برادفورد در طول موج 595 نانومتر OD هر نمونه ثبت شده و به صورت مقایسه ای با تیمار بلنک با استفاده از نرم افزار Excel 2010 مقدار ایمنوگلوبولین تام محاسبه گشت. نتایج حاصله با استفاده از نرم افزار SAS به روش ANOVA مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت و میانگین ها با تست Tukey مقایسه شدند. ایمنوگلوبولین تام در تیمار CL کمترین و در تیمار FL بیشترین سطح را به خود اختصاص داد (05/0(p≤، پس برنامه های نوری با خاموشی بیشتر از نظر بهبود سطح ایمنی برای جوجه ها مفیدند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمید حسینی فهرجی
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
رامین نجفی
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
امیر توکمه چی
عضو هیئت علمی پژوهشکده آرتمیا دانشگاه ارومیه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :